Katt ikke kvalt likevel – trolig påkjørt

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

En katt som politiet først trodde var blitt kvalt med strips, viser seg å ha blitt påkjørt ved Lindåsvegen i Hordaland.

Søndag ettermiddag meldte Vest politidistrikt om at de hadde fått melding om en død katt som var blitt kvalt med strips rundt halsen.

Ved nærmere etterforskning av saken viste det seg imidlertid at dette ikke var tilfelle. Katten hadde ikke strips, men flåttbånd rundt halsen, og den var ikke blitt kvalt. Den ble trolig påkjørt, opplyser politiet.

– Patruljen trodde først katten var blitt kvalt og mishandlet. Det viser seg at det rett og slett var et flåttbånd på katten, og trolig en vanlig påkjørsel som vi dessverre er borti fra tid til annen, sier Frode Kolltveit, operasjonsleder i Vest politidistrikt til NTB.

Kattens eier er funnet ved hjelp av chip, og katten er tilbakelevert til eieren.

Les også: Skjerpet fengselsstraff for å ha sultet 92 dyr til døde

– Fengsel

Ifølge paragraf 37 i loven om dyrevelferd er øvre strafferamme for grove lovbrudd tre års fengsel, og ellers ett år for forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse.

I september i fjor dømte lagmannsretten en mann til 90 dagers ubetinget fengsel for å ha bundet hunden sin fast til en sementblokk og kastet den i sjøen i Moss. Dommen ble opprettholdt av Høyesterett i februar. I januar ble en bonde fra Jøa i Nord-Trøndelag dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for å ha sultet i hjel 92 kyr.

Dyrevernsallisansen mener at straffenivået i dyremishandlingssaker må opp.