Turistbussen var borti personbil før ulykken i Valldal

En person omkom og 14 ble skadd da en buss kjørte av veien på fylkesvei 63 ved Gudbrandsjuvet i Valldal lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Les mer Lukk

Turistbussen som kjørte av veien og veltet i Valldal i Møre og Romsdal lørdag, hadde et sammenstøt med en personbil før ulykken.

– Åstedsundersøkelser viser at det har vært et sammenstøt med bussen og en personbil i forkant. Bussen og en personbil har møtt hverandre på veien, og idet de to kjøretøyene passerer hverandre, er det kontakt. Det ender med at bussen kjører av veien og velter, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til VG.

Det var mannlig passasjer i bussen som omkom, mens 14 ble skadd i den dramatiske ulykken ved Gudbrandsjuvet på fylkesvei 63. Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.23. Flere av de skadde satt fastklemt i bussvraket.

Reite opplyser at verken bussjåføren eller føreren av personbilen mistenkes å ha kjørt med promille.

Moderate og lettere skader

Fire av de skadde ble fraktet til Molde sjukehus, mens de øvrige ti ble sendt til Ålesund sjukehus. De øvrige som var om bord i bussen er tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Molde sjukehus opplyser at ingen av pasientene hos dem er alvorlig skadd. En kvinne i 20-årene ligger på intensivavdelingen med bryst- og sårskader som betegnes som moderate. En kvinne i 60-årene har sårskader og betegnes også som moderat skadd. En jente i midten av tenårene har bruddskader og er lettere skadd, mens en kvinne i 30-årene har klemskader, og også hun betegnes som lettere skadd.

Tilstand og skadeomfang for dem som ble brakt til Ålesund, er så langt ikke kjent.

Til Trollstigen

Bussen var ukrainsk og var på vei til det populære turistmålet Trollstigen langs den samme veien lenger nord.

Fylkesvei 63 ved Grønning i Valldal ble stengt, men åpnet med full fremkommelighet i begge kjøreretninger klokken 4.05, opplyser Lisbeth Smørholm i Statens vegvesen til VG.