Kvinne funnet død i Tromsø– mann siktet for forsettlig drap

Den pågrepne mannen oppholdt seg ifølge politiet i leiligheten i Røssbakken der den døde kvinnen ble funnet. Ifølge politiet er det en relasjon mellom pågrepne og avdøde. Les mer Lukk

En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at en kvinne er funnet død i en bolig i Tromsø.

– Det er en relasjon mellom de to, opplyser politistasjonssjef Morten Pettersen i Tromsø.

Utover det ønsker ikke politiet å gå i detalj, verken om alder på de involverte eller hva slags våpen det eventuelt skal dreie seg om.

Den pågrepne mannen oppholdt seg ifølge politiet i leiligheten i Røssbakken der den døde kvinnen ble funnet.

Bakgrunn: Fakta om drapssaker i Norge

Vurderer bistand fra Kripos

Den pågrepne mannen er ennå ikke avhørt.

– Vi vil fortsette med avhør av naboer og vil også gjennomføre et siktedeavhør, sier Pettersen til Nordlys.

Ifølge politistasjonssjef Morten Pettersen i Tromsø vil politiet i morgen vurdere å be Kripos om bistand.

– Foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med hvilken relasjon avdøde og siktede har, for at ikke vitner og andre skal bli påvirket. Ut ifra omstendighetene på stedet har vi grunn til å tro at det dreier seg om et drap, sier Pettersen til NRK Kveldsnytt.

Ifølge politiet er det for tidlig å si om det er vitner til drapet.

– Vi har akkurat startet med avhør, og har begynt å hente inn folk som har relasjon til avdøde og siktede. Vi vil avhøre siktede dersom han er i stand til å la seg avhøre i løpet av kvelden, sa Pettersen under en pressekonferanse sent torsdag kveld.

Sperret av to boliger

Politiet fikk den første meldingen klokken 18.24 torsdag kveld.

To boliger på Tromsøya ble senere sperret av. Politiet opplyste tidlig at det var begått et «meget alvorlig lovbrudd», og at to utrykninger til ulike steder ble satt i sammenheng.

– Jeg kan ikke si noe mer om denne saken, annet at et alvorlig straffbart forhold har funnet sted i Tromsø. Det er igangsatt etterforskning, opplyser operasjonsleder Jøran Bugge i Troms politidistrikt til NTB.

Skuddsikre vester

Ifølge vitner Dagbladet har vært i kontakt med var politiet utstyrt med skuddsikre vester under aksjonen. Det var store politimannskaper på plass og flere ambulanser tok oppstilling.

– Det er flere ressurser på vei, men hva slags ressurser ønsker jeg ikke å si noe om akkurat nå, opplyser innsatsleder Ruben Vollan til iTromsø.

Troms Politidistrikt avholdt pressekonferanse på politihuset klokken 22.30. Her ble det kjent at en kvinne er funnet død, og at en mann er siktet for forsettlig drap.