Ulvelignende dyr observert utenfor Arendal

Et dyr som ligner på en ulv er observert på Tromøy i Arendal tirsdag. Illustrasjonsfoto. Foto: Per Løchen / NTB SCANPIX. Les mer Lukk

Et ulvelignende dyr er tirsdag observert to steder på Tromøy i Arendal. Statens Naturoppsyn (SNO) utelukker ikke at en ulv kan være synderen etter at to døde geiter ble funnet.

– Begge geitene er drept av et stort hundedyr. De er blitt påført såpass kraftige bitt i nakken og ryggen at det hele underbygger ulveobservasjonene som er gjort på Tromøy i dag. Den ene geita er bitt ovenfra, noe som er typisk for ulv, sier rovviltkontakt Lars Johan Skjeggedal i SNO til Fædrelandsvennen.

Skjeggedal har vært på befaring på stedet der to geiter ble funnet drept.

– Tidligere i dag, rundt kvart på åtte, ble det observert en mulig ulv i nærheten av Bjelland på Tromøy. Dyret ble sett av to personer, og han ene så dyret på bare fem meters avstand, sier han.

Dyret etterlot seg gode spor, og det er nå opp til rovviltansvarlig Jon-Erling Skåtan i SNO å trekke den endelige konklusjonen om hva slags dyr det var som lusket rundt på Tromøy.

Ulveobservasjoner hører til sjeldenhetene på Tromøy, men Skjeggedal sier ulven kan ha gått over en bru, eller svømt over fra fastlandet.