Advokat varetektsfengslet i fire nye uker

Anders Brosveet er Amir Mirmotaharis forsvarer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Den siktede forsvarsadvokaten Amir Mirmotahari er varetektsfengslet i fire nye uker. Kjennelsen vil bli anket, skriver VG.

Oslo tingrett ga tirsdag politiet medhold i videre varetekstfengsling med brev- og besøksforbud. Hans advokatens forsvarer Andres Brosveet anker kjennelsen til lagmannsretten. Politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet sier til VG at han mener tingretten har gjort en riktig vurdering.

– Av hensyn til etterforskningen er det viktig at han ikke har mulighet til å påvirke vitner eller saken på annen måte, sier Henriksbø.

Politiet har etterforsket saken løpende gjennom sommeren og utelukker ikke at siktelsen kan bli ytterligere utvidet.

Mirmotahari ble først fengslet av tingretten 17. juni, basert på opplysninger fra VG om at advokaten hadde bestilt kidnapping av en kvinne for å holde henne borte fra en rettssak mot en klient. Han ble også siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Borgarting lagmannsrett fant derimot ikke bevisene holdbare og løslot advokaten.

Han ble imidlertid pågrepet på nytt og siktet for innføring av narkotika til innsatte i fengsler i Norge og for motarbeidelse av rettsvesenet.

Les også:

Advokat fengslet etter siktelse om narkotikasmugling

VG: – Advokat ville sabotere nattklubb i Fredrikstad