Bestillingsdrap opp i Høyesterett

Mannens forsvarer John Christian Elden sier til Nettavisen at lagmannsretten utmålte en streng straff for den 45 år gamle familiefaren. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Høyesterett skal behandle anken i saken der en afghansk familiefar fra Fredrikstad ble funnet skyldig i å ha bestilt drap på datterens kjæreste.

– Skyldspørsmålet er endelig avgjort av lagmannsretten, men vi fikk medhold av ankeutvalget i at straffeutmålingen skal prøves av Høyesterett, opplyser mannens forsvarer John Christian Elden til Nettavisen.

Elden mener lagmannsretten utmålte en streng straff da den 45 år gamle familiefaren i april ble dømt til fengsel i seks år for å ha gjort avtale om at en mann skulle drepe datterens kjæreste for 250.000 kroner.

Mannen utførte ikke jobben, men erkjente å ha produsert falske drapsbilder for å lure oppdragsgiveren. Familiefaren er også dømt for gjentatt voldsbruk mot datteren sin.

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014 da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet fast, sparket, og banket med ledninger. Han skal ha mistet bevisstheten flere ganger, og endte opp med hevelser, kutt og blåmerker i ansiktet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.