Tidligere drapssiktede i Vålnes-saken med millionkrav

Politiet undersøkte om Per Vålnes var gravd ned i grunnen under Vollan gjestestue i Nordkjosbotn. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Les mer Lukk

De tre som var siktet for forsettlig drap på Per Vålnes, krever økonomisk oppreisning av staten.

– Vi hadde nylig et omfattende møte i Oslo hvor vi drøftet erstatning for den tiden min klient satt varetektsfengslet, sier advokat Randulf Schumann Hansen til NRK.

Han representerer den 44 år gamle kvinnen som var Per Vålnes' tidligere samboer. I tillegg var to menn på 43 og 45 år drapssiktet og varetektsfengslet for samme forhold. De representeres av advokatene Christian Wiik og Morten Furuholmen.

Hvor stort det samlede kravet vil bli er usikkert, men etter det NRK erfarer kan hver av de tre komme til å forlange millionerstatning for den tiden de satt varetektsfengslet.

Per Vålnes ble meldt savnet av samboeren sin fire dager etter at han holdt 50-årslag i hjemmet sitt i Balsfjord lørdag 26. november 2011. Saken ble først etterforsket som en forsvinning, deretter som drap. Tre personer har vært siktet i saken. I august 2015 ble saken henlagt og påtalemyndigheten betrakter den som et uoppklart drap.