Tidligere misjonsleder Anfin Skaaheim er død

Anfin Skaaheim døde mandag. Foto: Aleksander Nordahl / NTB scanpix Les mer Lukk

Anfinn Skaaheim (76) døde mandag. Han har vært generalsekretær i de kristne organisasjonene Normisjon, Indremisjonsselskapet og Student- og skoleungdomslaget.

Skaaheim sovnet inn etter en tids sykdom, melder avisen Vårt Land.

Den profilerte teologen og kristenlederen fikk en kreftdiagnose før jul i fjor, skriver Dagen. Skaaheim døde i sitt hjem i Asker.

– Han har holdt det gående med forkynnelse og taleoppdrag til langt ut i mars. Han har vært en svært viktig leder, ikke minst på grunn av forkynnelsen hans, sier Anne Brigitta Langmoen Kvelland, generalsekretær i Normisjon, til Dagen.

Skaaheim tok teologisk embetseksamen ved Menighetsfakultetet i 1966 og eksamen ved Det praktisk-teologiske seminar året etter. Han var ansatt som fagskoleprest i Det norske lutherske Indremisjonsselskap (IM) i 1969-72, og deretter som landsungdomssekretær samme sted 1972-75. I årene 1975-87 var han generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, og fra 1987 til 1999 generalsekretær i Indremisjonsselskapet. I perioden 2002-03 var han generalsekretær i Normisjonen.

Skaaheim har utgitt en rekke bøker med temaer fra teologi og kirkeliv.