Politiet etterforsker voldtekt av 13-åring i Haugesund

Fire menn er siktet for seksuelle overgrep mot to 13 år gamle jenter i Haugesund. Den ene jenta skal ha blitt voldtatt.

Mennene ble innbrakt til politistasjonen fra en leilighet i sentrum av Haugesund søndag formiddag, skriver Haugesunds Avis.

De fire er siktet for voldtekt av eller medvirkning til voldtekt av den ene av de to 13-åringene, og for å ha utsatt den andre for seksuell handling. Utover dette er det for tidlig å si noe om omfanget av overgrepene, opplyser politiadvokat Marte Engesli i Sør-Vest politidistrikt.

– Vi har tre av dem i arrest på politihuset. Den fjerde er dimittert, sier Engesli til NTB.

Sosiale medier

Politiet gikk til aksjon etter at omsorgspersoner til den ene 13-åringen meldte ifra om saken.

Jentene skal ha kommet i kontakt med to menn gjennom sosiale medier, opplyser politiet. Jentene avtalte å møte dem og skal så ha blitt ført til den ene mannens leilighet, skriver Haugesunds Avis.

De to jentene har vært inne til en innledende samtale hos politiet. De har også vært til legeundersøkelse.

– Vi prioriterer nå å få avhørt de tre som vi har i varetekt. Det er også en høy prioritet å få avhørt de to jentene, sier Engesli.

Fordi jentene er så unge, vil de få såkalt tilrettelagt avhør. Det vil tidligst skje mandag.

Én sluppet fri etter avhør

Tre av de fire mennene som er pågrepet, er i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene. Den fjerde er i 40-årene. Alle fire er av utenlandsk opprinnelse, men politiet ønsker ikke å gå ut med mennenes nasjonalitet.

Mannen i 40-årene ble løslatt etter avhør. Ifølge politiet tyder etterforskningen så langt på at han er mindre sentral i hendelsesforløpet.

Politiet vil mandag ta stilling til om noen av de siktede skal framstilles for varetektsfengsling.