Nordmann funnet død i Thailand

En norsk mann i 40-årene er funnet død i Pattaya i Thailand. Ifølge lokale medier ble en kvinne funnet knivskadd i nærheten.

Utenriksdepartementet bekrefter at de har fått opplysninger om dødsfallet.

– Vi er kjent med at en norsk mann i 40-årene i dag ble funnet død i Pattaya i Thailand, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Steinfeld i Utenriksdepartementet til NTB søndag.

Stikkskader i hodet

Den døde mannen lå på gata utenfor et leilighetskompleks, og inne i leiligheten til den andre nordmannen lå en 29 år gammel thailandsk kvinne med alvorlige stikkskader i hode og nakke, ifølge lokale medier. Kvinnen er kjørt til sykehus, og tilstanden hennes er ikke kjent.

Ifølge en lokal nettavis skal politiet ha funnet en nål og en sprøyte i lommen på avdødes shorts. Ved siden av avdøde skal det ligget en ødelagt, blodig kjøkkenkniv.

Tegn på desperat kamp

Det var en del blod og tegn på desperat kamp på stedet der nordmannen ble funnet død. Ifølge nettavisen har den avdøde nordmann trolig hoppet ut av bygningen for å komme seg unna.

En annen nordmann som befant seg på samme sted skal ha vært ute av stand til å forklare hva som hadde skjedd. Han skal ha delt leilighet med avdøde.

På kvelden 28. mai skal de to vennene ha invitert to kvinner på en privat fest i leiligheten.

En av kvinnene skal ha fortalt til politiet at hun oppdaget hva som hadde skjedd først da hun kom ut av badet i leiligheten.

Politiet sier de vil foreta flere avhør i saken.