Fuktig vær over hele landet

HUSK PARAPLY: En paraply, gjerne supplert med solbriller, kan være greit å utruste seg med foran en helg med bygevær og solgløtt over store deler av landet. Foto: Colourbox.com Les mer Lukk

Selv om det kommer mye nedbør til helgen, vil enkelte landsdeler også oppleve sol og pent vær. Det beste været kommer i Nord-Norge.

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorologisk institutt på Blindern konstaterer at vi kan vente oss en mer ustabil værtype i Sør-Norge i dagene fremover.

Det vil bli mye pent vær på Østlandet med sol i lange perioder, men et varierende skydekke og ettermiddagsbyger, særlig i indre strøk.

– Østlandet og Sørlandet, inkludert Telemark og Vestfold, vil få en del regn søndag, spesielt i indre strøk. Langs sørlandskysten kan det komme vind opp mot liten kulings styrke søndag ettermiddag, sier statsmeteorologen.

Stikkordet er bygevær med mulige tordenskrall, og selv om været kanskje blir best i Nord-Norge vil bygeværet også ramme vår nordligste landsdel.

Les også: Renere luft i Europa gjør Arktis varmere

Bygevær

– På Vestlandet kan det komme en del byger lørdag, spesielt i fjordstrøkene. Noen av bygene kan bli ganske kraftige, spesielt nord for Stad, sier Gislefoss til NTB.

Søndag vil det komme noe mindre nedbør sør for Stad og perioder med sol. Temperaturen kan komme opp mot 20 grader og over, og det vil være stort sett rolige vindforhold. Unntaket vil være fjellområdene, der det kan komme regn og regnbyger.

Beveger vi oss mot Midt-Norge og trøndelagsfylkene vil det bli mye pent vær fredag og lørdag.

– Søndag er det mulighet for regnbyger mot kvelden i indre strøk og i Sør-Trøndelag, sier Gislefoss.

Les også: – Sommerferie i Sør-Europa kan bli for varmt

Penest

Det blir fortsatt pent vær i Nordland og mye fint vær i Troms og deler av Finnmark. Nord-Norge kan komme til å få det beste været gjennom hele perioden.

– Det er mulig det vil bli skyet og tåkete inn mot kysten av Troms både lørdag og søndag. I Nord-Troms vil det være pent, varmt og rolig gjennom helgen. I Finnmark vil det beste været lørdag komme i indre strøk, forteller Gislefoss.

Vinden på kysten kan komme opp i liten kuling i perioder lørdag og søndag, mens kystområdene også kan få litt regn. Søndag blir det pent og varmt sør i Finnmark, men pålandsvind i de nordøstlige strøkene kan gi en del skyer og lavere temperatur.

Temperaturene over hele landet vil de fleste steder ikke komme over 15-16 grader, med unntak for Vestlandet sør for Stad som kan få oppleve temperatur over 20 grader. I Nord-Norge vil gradestokken stort sett holde seg over 10 grader.

Sjekk været der du er