Politiansatt skadd av vådeskudd

En politikvinne er lettere skadd av et vådeskudd under trening i Stjørdal. Vådeskuddet er det hittil siste av mange avfyrt i politiet. Spesialenheten etterforsker saken.

Vådeskuddet ble avfyrt i forbindelse med politiets innsatstrening onsdag. Den politiansatte ble truffet i leggen og behandlet for lettere skader på legevakta, opplyser Trøndelag politidistrikt.

Etterforskes

Vådeskuddet ble avfyrt klokken 11.15, og Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet.

– Etterforskningsavdelingen Midt-Norge og Nord-Norge har besluttet å iverksette etterforskning, og dette er vi i gang med nå, opplyser Halvor Hjelm-Hansen, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Midt-Norge og Nord-Norge, til NTB onsdag ettermiddag.

– Vi avhører involverte personer i dag eller i morgen. Vi er også i gang med å forberede for tekniske undersøkelser, sier han.

Les også: Politimann skjøt vådeskudd gjennom kollegas buksebein

Mange vådeskudd

For Spesialenheten er det viktigste å innhente fakta og undersøke omstendighetene rundt det siste av en lang rekke vådeskudd som er avfyrt i politiet det siste halvannet året. Dette gjelder både det rent fysiske og hvilke personer som var til stede.

Hjelm-Hansen bekrefter at den politiansatte kun har pådratt seg lettere skade i en legg.

– Foreløpig har vi fått opplyst at det er snakk om skade i en legg. Vi kan ikke gi nærmere opplysninger om dette, sier han.

Politiet i Trøndelag vil ikke gi ytterligere kommentarer så lenge saken etterforskes av Spesialenheten, opplyser kommunikasjonsrådgiver Atle Iversen i Trøndelag politidistrikt.

Les også: Politikvinne truffet av vådeskudd i politibil

Truffet i foten

Det var flere vådeskudd i politiet fra november 2014 til februar i år da politiet bar skarpladde våpen på grunn av høynet terrorfare. Fram til 20. november 2015 ble det rapportert inn hele 24 vådeskudd i politiet dette året.

I flere av sakene er personer blitt skadd.

– Det har vært andre saksforhold om utilsiktet avfyrte skudd tidligere som Spesialenheten har etterforsket, og blant disse har det vært noen saker med personskade, bekrefter Hjelm-Hansen.

Les også: Vådeskudd avfyrt på Sandnes politistasjon

Prosjektil

I november i fjor ble en kvinnelig polititjenestemann i Namsos truffet av et vådeskudd i foten. Samme måned fyrte en politimann av et vådeskudd da han skulle kontrollere hylsteret til en kollega ved Stovner politistasjon i Oslo. En kvinnelig kollega ble truffet av et prosjektil, men prosjektilet gikk ikke inn i kroppen. Kollegaen som hadde våpenet i hylsteret på kroppen, ble ikke truffet.

Politiforum skrev i begynnelsen av mai at politiet hadde fått nye våpenhylstre som skal gjøre det umulig å avfyre tjenestevåpenet når det henger på kroppen. Det er ikke kjent om dette våpenhylsteret ble benyttet i onsdagens hendelse i Stjørdal.

Les også: Vådeskudd hos politiet i Buskerud