Betydelig fare for snøskred flere steder i landet

Store mengder nedbør gjør at det er fare for flere snøskred i helgen. Meteorolog oppfordrer folk som ferdes i fjellet og bilister til å være forsiktige under vanskelige forhold.

Lørdag gikk det flere snøskred i landet. To personer er skadd etter at de ble tatt av et snøskred på Sognefjellet, og samtidig gikk det et snøskred ved Vangen i Jostedalen. Lørdag kveld ble ytterligere en person hentet med redningshelikopter etter et skred i Isfjorden i Møre og Romsdal. Tilstanden til denne personen var sent lørdag kveld ikke kjent.

– Det er betydelig skredfare flere steder i landet. Blant annet i Jotunheimen og Hallingdal er det varslet faregrad tre for snøskred, som er nest høyeste nivå. Varsom.no melder om betydelig fare i fjellet på Nordvestlandet, i Nordland, Troms og Romsdal. Man skal være forsiktig med å bevege seg i terrenget her, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det har kommet mye nysnø enkelte steder, og det ligger snø på undersiden som er mer råtten. Da er det på sin plass å være forsiktig, fortsetter Jensen.