Drapsoffer på Ammerud partert og funnet i koffert

Your browser doesn't support HTML5 video.

Direkte: Politiet holder pressebrief Ammerud-drapet Les mer Lukk

To personer i midten av 20-årene er pågrepet og siktet for drap etter at en person ble funnet død i en koffert ved en boligblokk på Ammerud i Oslo fredag morgen.

Den døde personen ble funnet i en koffert og skal ha vært partert, skriver VG fredag ettermiddag.

– Vi vet ikke så mye om offeret foreløpig. Vi jobber med det nå. Det eneste vi foreløpig kan si, er at vi har grunn til tro at det er en voksen person, og at vi må ha sakkyndige til å undersøke, uttalte leder Grete Lien Metlid for voldsaksjonen i Oslo politidistrikt tidligere fredag.

– Krevende funnsted

Det var en kvinne som klokka 7.40 først meldte ifra om en underlig person i området bak Ammerud skole og en boligblokk kjent som «bananblokka». Da politipatruljen kom til stedet, fant de, foruten mannen som kvinnen hadde reagert på, også en annen mann samt den døde personen.

– Det var krevende for politiet å komme til stedet, sier Metlid uten å beskrive i detalj hva som hadde møtt tjenestemennene.

Hun omtaler likevel ikke stedet der den døde ble funnet, som et åsted, men bare som et funnsted. Politiet hadde fredag ettermiddag ikke oversikt over hvor den døde var blitt drept. Det var heller ingen opplysninger om funn av et mulig drapsvåpen.

Vitnet om koffert

Et vitne avisa Akers Avis/ Groruddalen snakket med, fortalte at hun ved 7.30-tiden fredag morgen hadde sett to menn streve med en koffert som virket svært tung.

– Jeg så to menn som bråket langs den samme stien. De kom gående med en koffert. Den må ha vært veldig tung fordi de ikke klarte å bære den eller trille den, men dyttet den over ende flere ganger for å få fraktet den videre, fortalte kvinnen.

Metlid vil ikke kommentere vitneopplysningene fredag. Hun opplyser at de to pågrepne ikke er ukjente for politiet fra andre straffbare forhold, blant annet rus, men omtaler dem ikke som såkalte «kjenninger», det vil si personer som hyppig har vært i politiets søkelys.

– Nå skal politiet sikre tekniske bevis og eventuelle spor på stedet. Så får vi se om det blir mulig med et avhør av de to, sier Metlid.

Ingen av de to siktede hadde fredag fått oppnevnt forsvarer.

Politiet ber om tips i saken og oppfordrer vitner som tror de kan ha sett noe av betydning for saken om å ta kontakt.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Død person funnet på Ammerud