Tillitsvalgte i Schibsted reagerer på styrehonorarforslag

Schibsteds valgkomité vil foreslå å øke konsernstyrets honorarer med 22,5 prosent på selskapets generalforsamling 11. mai. Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal (til venstre) og styreleder Ole Jacob Sunde. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Schibsteds valgkomité vil foreslå å øke konsernstyrets honorarer med 22,5 prosent på selskapets generalforsamling 11. mai. Tillitsvalgte i konsernet reagerer sterkt på forslaget.

– Vår oppfatning er at valgkomiteens forslag er skjærende umusikalsk og dypt provoserende. Schibsted-styret ligger allerede på et svært høyt nivå, sier konserntillitsvalgt Sven Arne Buggeland til Dagens Næringsliv.

De fleste av Schibsteds mediehus har de siste månedene vært gjennom nedbemanningsrunder. I Bergens Tidende har 25 ansatte tatt sluttpakke, mens ytterligere to ansatte har valgt å gå til sak mot arbeidsgiveren for ugyldig oppsigelse.

– Det blir helt latterlig når vi sitter i lønnsforhandlinger med ledelsen i BT og ber om en tusenlapp i lønnsøkning, og tilbakemeldingen vi får er at «gir vi dette så går det utforbakke», sier klubbleder Dag Idar Tryggestad.

Valgkomiteens leder John A. Rein sier at forslaget blant annet kommer som en følge av mediekonsernets størrelse og vekst de siste årene.

– Det er to grunner til at vi har foreslått en økning. For det første driver Schibsted en stor og mangslungen internasjonal virksomhet og må rekrutterer styremedlemmer i et internasjonalt marked hvor honorarene er høyere enn det som er vanlig i Norge. For det andre har Schibsted vært gjennom en enorm vekst som gjør at arbeidsmengde, kompleksitet og ansvaret har økt betraktelig de siste årene, sier han.