Maskiner og utstyr evakueres ved rasområde i Granvin

To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut onsdag kveld. Ingen personer ble skadd. Det jobbes for tiden med gravearbeider på strekningen. Foto: Johannes Holven / NTB scanpix. Les mer Lukk

Statens vegvesen fjerner maskiner og utstyr fra rasområdet ved Granvinsvannet i Hordaland. Veien fortsetter å rase ut i vannet.

– Dette er nok verre enn vi antok, sier prosjektleder Lars Magne Røneid i Statens vegvesen til Bergens Tidende.

Han legger til at veien bare raser og raser ut i vannet. Det er lite de kan gjøre før situasjonen stabiliserer seg.

Geologer er torsdag på vei til stedet, og Statens vegvesen skal lage en plan for hvordan veien skal utbedres på både kort og lang sikt.

Onsdag kveld seg 200 meter av riksvei 13 mellom Granvin og Voss ut i vannet. To maskiner forsvant, men ingen personer ble skadd.

Før anleggsarbeidene på stedet startet, hadde Statens vegvesen gjort en rekke vurderinger av grunnforholdene på stedet og konkluderte med at det var liten risiko for at veianlegget skulle gli ut. Likevel skjedde det.

– Området tålte ikke denne belastningen. Vi har hatt føre-var-tiltak for arbeidet, slik at de i gravemaskinene har vært utstyrt med redningsvester, forklarer Røneid til Avisa Hordaland. Ulykken skjedde imidlertid etter at arbeidet var over for dagen.

Raset skjedde rundt 200 meter fra krysset hvor riksvei 13 møter fylkesvei 572. Veien er helt stengt på rasstedet.