Mer vårsnø i vente østafjells

Snø på E18 ved Haslestad i Aust-Agder mandag morgen denne uka. Også torsdag kan det komme lett snøfall østafjells. Foto: Webkamera Statens vegvesen / NTB scanpix Les mer Lukk

Den som trodde kong Vinter hadde tatt sommerferie i Sør-Norge, må tro om igjen. Meteorologene spår nemlig snøfall torsdag, og bilister bes kjøre forsiktig.

Fra natt til torsdag og fram til torsdag formiddag advarer meteorologene i et såkalt OBS-varsel bilister om lokalt vanskelige kjøreforhold i forbindelse med lett snø. Det kan derfor være greit om man ennå ikke har lagt om til sommerdekk, selv om lysegrønne mai er rett rundt hjørnet.

– Snøbyger #østafjells natt til torsdag. Dessverre akkurat i tide til morgenrushet. Mange har byttet til sommerdekk, kjør forsiktig! oppfordrer meteorologene i Meteorologisk institutt på Twitter.

Det ser imidlertid ikke ut til at snøen vil dale ned i lavlandet. Østafjells og i fjellet i Sør-Norge vil det være perioder med sludd og snø sør for Lillehammer torsdag. Utover ettermiddagen må man trolig belage seg på regnbyger i sør, og til noens glede blir det mulighet for å høre buldrende tordenskrall.

Fredag blir det sol, men også regn utover kvelden mange steder på Sør- og Østlandet.

Men noen skarve snøfnugg må kanskje søringene bare tåle. I våre nordligste fylker ligger det hvite dekket fortsatt tjukt mange steder, også i lave høyder.