Mann angrep innbruddstyver med sverd

Et innbrudd i en bolig i Narvik endte med full politibevæpning, påkjørsel og sverdstikking i Narvik onsdag morgen.

Den spesielle hendelsen startet like før klokka 7.30 da en jente ringte sin far og fortalte at noen brøt seg inn i huset.

– Faren var på jobb og røsket med seg det første og beste han kunne finne, trolig et sverd eller en sverdlignende gjenstand som hang på veggen på jobben. Han kjørte deretter hjemover, og det hele endte med at et kjøretøy ble påkjørt ved Shell-stasjonen på Ankenes, og ifølge vitner ble altså en person med sverd observert, opplyser operasjonsleder Kåre Munkvold i Nordland politidistrikt til NTB.

Stakk med sverd

Det er ikke kjent hvem som kjørte på hvem, men det som er sikkert er at huseieren brukte sverdet han hadde tatt med seg fra jobben.

– Et sverd skal deretter ha blitt stukket inn i bilen med de to mennene som er mistenkt for innbruddet. De kjørte deretter fra stedet og møtte opp på politivakta i Narvik, en av disse med en skade i hånden som vi mistenker stammer fra dette sverdet, sier Munkvold.

Politiadvokat Siv Remen forteller at bilene først kolliderte utenfor boligen, og deretter ved bensinstasjonen etter at huseieren hadde tatt opp jakten på innbruddstyvene.

Avhør

Munkvold forteller at politiet bevæpnet seg og at saken ble gitt høy prioritet. Alle de tre involverte mennene, både de mistenkte innbruddstyvene og huseieren med sverd, skulle avhøres i løpet av onsdag. Alle har status som mistenkt i saken.

– Det var flere vitner til hendelsen, og etterforskningen vil forsøke å få klarhet i hendelsesforløpet, sier operasjonslederen.

Han kan ikke si noe om skadeomfang og hva innbruddstyvene eventuelt klarte å få med seg eller av verdier. Men den ene mannen ble altså kjørt til sykehuset i Narvik for å få behandling for kuttskade i en hånd.