Trampoline i lyktestolpe og sperret E39

Det ventes storm flere steder på Vestlandet og Sør-Trøndelag søndag. Sør for Bergen blåste en lyktestolpe over E39, mens en trampoline havnet i en lyktestolpe i Haugesund.

Ifølge Vest politidistrikt på Twitter ble E39 ved Kalandseidet sperret av lyktestolpen full av ledninger i 6-tiden søndag morgen.

Kraftselskapet BKK hadde mannskaper på stedet med motorsag i 7.30-tiden, og en snau halvtime senere var strekningen åpnet for trafikk.

Sterk vind

Meteorologisk institutt sendte lørdag ut OBS-varsel om sterk vind på Vestlandet og i Sør-Trøndelag, samt lokalt vanskelige kjøreforhold på fjelloverganger i Agder, Telemark, Buskerud og Oppland.

Natt til søndag var det kraftigst vind høyt til fjells, med 21 sekundmeter og liten storm på Juvasshøe og Gaustatoppen på henholdsvis 1.900 og 1.800 meter over havet, opplyser Meteorologisk institutt

Vær og føre har ført til at riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for personbiler, mens riksvei 13 over Vikafjellet måtte holdes stengt hele første påskedag på grunn av ras og fare for nye ras. Vegtrafikksentralen for Vestlandet gjør en ny vurdering av denne fjellovergangen mandag klokken 10.

Les også: Flere skader i påsken i år enn i fjor

Trampoline på tur

Det var kraftig vind også i Haugesund natt til søndag. Her fikk politiet i 3-tiden inn melding om en trampoline på tur.

– Den har satt seg fast i en lyktestolpe på Bleikmyr. Håper eieren finner den før vinden snur, opplyste Haugesund-politiet på Twitter.

Meteorologisk institutt kan ellers opplyse at det var en mild natt til første påskedag, med temperaturer over 10 grader flere steder. Aller varmest var det på Sunndalsøra der kvikksølvet krøp opp til 11 varmegrader.

Været som er i vente, er ellers noe påsketuristene bør ta alvorlig, oppfordrer Røde Kors.

– Det er ikke tilrådelig å legge ut i fjellet, sa Kjetil Høidal i Sogn og Fjordane Røde Kors til NRK lørdag.

Les også: Stor utfart og mange skader i fjellet

Kan bli utfordrende

Trafikkoperatør Nils Aae ved Statens vegvesens veitrafikksentral sier det er viktig at man følger med på vei- og føremeldinger. Når det gjelder den store påskehjemfarten søndag og mandag, ber han folk starte så tidlig som mulig.

– Og hold køen. Mange mistet jo førerkortet under utfarten. De siste årene er erfaringen at trafikken har fordelt seg jevnt og fint på søndag og mandag. Men det kan bli utfordrende om fjelloverganger blir stengt, sa Aae til NTB lørdag.

Sjekk været der du er