Agnete Johnsen vant MGP

Your browser doesn't support HTML5 video.

Agnete vant MGP overlegent med "Icebreaker"
Agnete Johnsen (21) vant den norske Melodi Grand Prix-finalen med låta «Icebreaker» og skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Stockholm i mai.

Agnete fikk flest stemmer fra alle landsdeler og sikret seg en overlegen seier i Oslo Spektrum lørdag kveld. I gullfinalen konkurrerte hun mot Freddy Kalas og låten «Feel Da Rush», Laila Samuels med «Afterglow» og Suite 16 med «Anna Lee».

Låta «Icebreaker» er en personlig låt til en av hennes nærmeste venninner, som sliter med depresjon. Johnsen var tydelig rørt da hun inntok scenen i Oslo Spektrum for å synge låten på nytt.

– Det er helt sykt. Jeg vil bare si tusen, tusen takk til alle som har stemt på meg og har tro på meg. Og nå skal vi til Stockholm!, utbrøt hun.

Stolt og ydmyk

Tekst og melodi til lørdagens vinnerlåt «Icebreaker» er skrevet av Agnete selv, sammen med svenske Gabriel Alares og britiske Ian Curnow.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er en låt som betyr utrolig mye for meg, og jeg synes det er sinnssykt kult at Norge har lyst til at jeg skal stå der i Globen og framføre låta mi. Jeg er veldig takknemlig, sa Agnete på pressekonferansen etter seieren.

21-åringen kommer fra Nesseby i Øst-Finnmark, der seieren helt sikkert er svært populær.

– Jeg håper det er fest. Jeg skulle ønske jeg var der, sa Agnete.

– Kan vinne

For norske TV-seere er Agnete Johnsen best kjent som tidligere vokalist i bandet The BlackSheeps, som vant den norske og den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2008. Bandet fikk også spellemannspris for vinnerlåten «Oro jaska beana», som ble kåret til årets hit i 2008.

Lørdagens norske finale var heller ikke første gang Agnete sto på scenen i voksenutgaven av Melodi Grand Prix. I 2011 kom BlackSheeps på annenplass i den norske finalen bak Stella Mwangi.

Som soloartist har hun sjansen til å gå hele veien til seier i Eurovision Song Contest, mener NRKs MGP-general Jan Fredrik Karlsen.

– Det var virkelig noe helt eget med Agnetes låt. Dette er en låt jeg tror kan vinne hele greia i Stockholm, sier Karlsen til kanalen.

Se video: MGP-Karlsen om «Icebreaker»:– Kan vinne Eurovision

Your browser doesn't support HTML5 video.

MGP-Karlsen om «Icebreaker»: – Kan vinne Eurovision Les mer Lukk