Tidligere Nordlys-redaktør er død

Ivan Kristoffersen døde fredag, 85 år gammel. Bildet er fra 1998 da han overtok som leder av Kringkastingsrådet. Les mer Lukk

Ivan Kristoffersen, tidligere leder av Kringkastingsrådet og Nordlys-redaktør, er død. Han ble 85 år gammel.

Ivan Kristoffersen sovnet stille inn på Universitetssykehuset Nord-Norge fredag morgen, skriver Nordlys. Han har vært syk i lengre tid.

Kristoffersen begynte i Nordlys allerede i 1954 og var sjefredaktør fra 1982 til 1997. Han var aktiv som kommentator i avisa helt til i år, og hans siste kommentar sto på trykk den 13. februar.

- En nordnorsk kjempe

Tromsøværingen var også statssekretær under fiskeriminister Eivind Bolle (Ap) fra 1979 til 1981 og pressesekretær i den norske FN-delegasjonen i New York i 1972. Fra 1998 til 2001 var han leder av Kringkastingsrådet.

Sjefredaktør Anders Opdahl i Nordlys mener Ivan Kristoffersen var med på å definere det Nordlys vi har i dag:

- Han var en skarp samfunnsdebattant som gjorde Nordlys til noe langt mer enn det å bare være ei nyhetsavis. Med sin penn og kunnskap har han vært med på å definere det samfunnet vi har i dag, sier Anders Opdahl til sin egen avis.

Tidligere Nordlys-redaktør Hans-Kristian Amundsen, sier til Nordlys at Ivan Kristoffersen var en nordnorsk kjempe som trivdes når det blåste rundt ham.

- Ivan satte tunge spor nasjonalt. Han brøt grenser som samfunnsdebattant. Han var en foregangsmann som den frie, uredde og ikke minst strie redaktøren, sier Amundsen, som peker på EU-kampen i 1994 som kronen på hans verk.