Mener politiledelsen visste at Jensen hadde våpen hjemme

Eirik Jensen sier politiledelsen visste om våpnene han er tiltalt for å ha oppbevart uten politimesterens tillatelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Eirik Jensen er blant annet tiltalt for å ha oppbevart en rekke skytevåpen uten politimesterens tillatelse. Selv mener han at politiledelsen visste om våpnene, skriver Dagbladet.

I august må den tidligere politimannen Jensen møte i Oslo tingrett, der han er tiltalt for grov korrupsjon og grov narkotikakriminalitet. Ifølge den omfattende tiltalen mener Spesialenheten for politisaker at han gjemte unna våpen og ammunisjon i skittentøyet, i en madrass og i skuffer og skap.

Jensen, som nekter straffskyld, sier til Dagbladet at politiledelsen visste om våpnene han oppbevarte hjemme, noe avisen også får bekreftet av kilder med kjennskap til saken.

Les også: Planer om to TV-serier om Eirik Jensen

– Jeg har vært involvert i etterforskninger som har ført til at jeg har måttet ta forholdsregler. Siden 1998 har jeg måttet bo på hemmelig adresse. Og jeg har måttet ha våpen tilgjengelig i tilfelle det skulle skje noe. Dette visste ledelsen om, sier Jensen, som samtidig innrømmer at han «hadde kanskje mer ammunisjon og flere våpen enn strengt nødvendig».

Verken Oslo politidistrikt eller Spesialenheten ønsker å kommentere opplysningene, ettersom de blir et tema i straffesaken. En av Jensens to forsvarere, advokat John Christian Elden, sier han ikke er overrasket over opplysningene om at politiledelsen visste om våpnene.

– Jeg er kjent med at flere har bekreftet dette, sier Elden til Dagbladet.

Les også:

Jensen kritiserer spesialenhetens avhørsmetoder

Eirik Jensen: – Jeg kommer ikke til å spare noen

Politiet vurderer om Eirik Jensen skal få sparken

Cappelen kan få inndratt 825 millioner fra narkohandel