Nok en bombetrussel mot norsk skole via anonym mobilapp

Bombetrusselen mot skoler i Narvik i Nordland onsdag er en av mange trusler som er lagt ut via mobilappen Jodel den siste tiden. – Vi tar dette alvorlig, sier politiet.

Det har kommet en bombetrussel mot en skole i Narvik i Nordland. Trusselen går ut på at det er plantet en bombe som vil gå av fredag klokka 12.

Trusselen mot skolene i Narvik går ut på at det er plantet en bombe som vil gå av fredag klokka 12. Den ble lagt ut på Jodel.

Fremover skriver at trusselen på det anonyme nettverket lyder som følger: «Jeg har plantet en bombe på en av skolene i Narvik, den kommer til å gå av fredag kl. 12:00. Håper dere alle dør som er på den skolen».

Skolene holdes foreløpig åpent som normalt, skriver Fremover.

– Narvik kommune har drøftet saken med politiet og har valgt å følge deres råd om å avvente situasjonen mens politiet etterforsker saken. Skolene holdes derfor åpne som vanlig etter råd fra politiet, skriver Narvik-ordfører Rune Edvardsen i en pressemelding.

Les også: Bombetrussel mot skole i Stavanger

Full etterforskning

Meldingen skal ha blitt publisert omtrent klokken 13.15 onsdag, og appen viser at personen som publiserte trusselen gjorde det innenfor en radius av fem kilometer fra Narvik sentrum.

Narvik kommune og samtlige skoler i byen er informert, opplyser politiet i Midtre Hålogaland.

– Vi tar dette alvorlig og åpner full etterforskning. Om det blir aktuelt med noen tiltak overfor skolene vil den videre etterforskningen vise, sier operasjonsleder Grete Birkeland i Midtre Hålogaland politidistrikt til Nordlys.

Les også: Nordmann risikerer sju års fengsel etter bombetrussel i USA

Flere trusseltilfeller

Det har flere ganger blitt publisert bombetrusler på Jodel etter at appen ble populær. Appen gjør det mulig å sende anonyme meldinger til en stor gruppe i et bestemt geografisk område.

For to uker siden kom det lignende trusler som i Narvik mot videregående skoler i Mo i Rana. Det viste seg at det var en 16 år gammel gutt som fremsatte truslene for å få en fridag på skolen.

I november i fjor var det til sammen tre tilfeller der elever brukte Jodel til å fremsette trusler mot videregående skoler i Vestfold, Telemark og Akershus. Til sammen ble fem skoleelever pågrepet.

Les også: Oslo-skole stengt i to dager etter bombetrussel

– Ikke anonym

Politiet har tidligere advart sterkt mot å bruke sosiale medier til å skape unødvendig frykt.

Jodel har gjort det klart at anonymiteten selskapet lover, ikke gjelder når brukere kommer med trusler, skriver Fremover.

– Dere er anonyme imot andre brukere, men ikke om dere poster ulovlige trusler. Vi på Jodel tar dette på alvor og samarbeider derfor med det norske politiet. Personlige krenkelser og mobbing er heller ikke tillatt på Jodel, skrev selskapet i en melding på applikasjonen etter en bombetrussel i fjor.

Politiet har tidligere opplyst at det er en strafferamme på tre års fengsel for denne type trusler.