Dårlig vær setter stopper for fyrverkeri i Trondheim

AVLYST: Det blir ikke fargeshow på himmelen over Nidarosdomen og Trondheim. Les mer Lukk

Det kommunale fyrverkeriet i Trondheim har blåst bort, lenge før det har startet.

Trondheim kommune samler hvert år store folkemengder til felles rakettoppskytning og vardetenning ved Kristiansten festning.

Tradisjonen er at barnefyrverkeriet sendes opp i 19-tiden, mens festfyrverkeriet smeller ved midnatt. Det er barnefyrverkeriet klokken 19 fra Festningen i Trondheim som nå er avlyst. Det er politiet i samråd med brannvesenet som setter en stopper for planene, opplyser politiet torsdag ettermiddag.

Det blir heller ikke vardetenning klokken 18.30, opplyser Merete Mauland i Trondheim bydrift.

En fattig trøst for deg som ville sett fyrverkeriet i Trondheim, kan være det spektakulære fargeshowet fra Sydney. Tradisjonen tro har australierne ønsket det nye året velkommen med et heidundrandes fyrverkeri.

Pyroteknisk ansvarlig, brannvesenet og politiet finner det derfor ikke forsvarlig med fyrverkerifeiring, sier Mauland til Adresseavisen.

– Sikkerheten for mennesker hus og verdier går foran alt, sier hun.

Den sterke vinden skal være over ved 22-tiden. Om midnattsfyrverkeriet også skal avblåses blir bestemt ved 22.30-tiden.

Været skaper også problemer for strømforsyningen Vel 1.200 husstander på Brattsberg og Byåsen i Trondheim er uten strøm ved 16.30-tiden nyttårsaften. Nedblåste trær har trolig falt over kraftlinjene.

– Vi jobber med å finne årsaken. På Brattsberg er det nærliggende å tro at trefall er årsaken, men dette vet vi foreløpig ikke, sier informasjonskonsulent i Trønderenergi, Tore Wuttudal til NRK.