Tromsø-padlere overrasket av vind – alle gjort rede for

TRYGG: Oddgeir Kristoffersen er en av padlerne som ble overrasket av kraftig vind under den årlige padleturen ved Håkøya utenfor Tromsø onsdag kveld. Flere av padlerne havnet i sjøen, men sent onsdag kveld bekreftet hovedredningssentralen Nord-Nord at alle er gjort rede for. Les mer Lukk

Alle padlerne er gjort rede for etter kajakkulykken i Tromsø onsdag kveld. Minst 27 stykker var med i følget da en av kajakkene kantret.

Meldingen om padleulykken kom like før klokken 21 onsdag kveld.

Det ble først meldt om to savnede, men padler Oddgeir Kristoffersen fortalte til NTB like før klokken 22 onsdag kveld at alle er gjort rede for. Klokken 22.15 bekreftet Hovedredningssentralen Nord-Nord det samme.

Redningsskøyter

To redningsskøyter ble sendt til stedet, i tillegg til en båt fra lufthavnvakten og en båt med dykkere fra Tromsø brann- og redningsetat med dykkere. Været i området var dårlig onsdag kveld.

Padlerne tilhører Tromsø havpadleklubb og de hadde hatt et julearrangement utenfor Grindøya tidligere på kvelden.

– Uoversiktlig

– Det var så uoversiktlig, mørkt og mye bølger. Vi grupperte oss tre og fire i hver gruppe, og da har man ikke oversikt over alle. Og derfor ble det ringt etter hjem for sikkerhets skyld, forteller Oddgeir Kristoffersen.

– Da vi padlet ut, var det helt stille. Da vi skulle tilbake, hadde vinden snudd litt. Da ble det mer bølger, legger han til.

Ifølge Nordlys økte gikk været i området fra rolige vindforhold til liten kuling på en halvtime onsdag kveld. Vinden er ikke ventet å løye før på dagen nyttårsaften.