Det blir en iskald start på 2016

De milde vinterdagene er straks over, nå er kulda for alvor på vei. Foto: Colourbox Les mer Lukk

Et kraftig høytrykk sørger for kuldebølge over hele Norge.

Adressa.no kan melde at vi straks går inn i en iskald periode. Til nå har vinteren vært en halvslapp affære over det meste av landet, der hvit snø har glimret med sitt fravær og kuldegradene har vært behagelig overkommelig. Men et kraftig høytrykk øst for Norge sørger for at vi over helgen får en kald start på det nye året.

Les også: Årets vinter skal bli rekordkald

Lite snø i sikte

Ifølge Adressa.no vil temperaturen i lavlandet synke ned mot minus femten på det kaldeste om natten og om morgenen. I indre strøk kan det bli så lavt som minus tretti. I begynnelsen av neste uke vil i tillegg sørøstlig vind sørge for at det føles som ti minus lavere når været er på sitt kjøligste.

Les også: Her kan du sitte både sommer og vinter

Og hvis du tenker at med kulden kommer forhåpentligvis snø så må du nok pent tro om igjen. Fra og med førstkommende lørdag vil det blokkerende høytrykket bli liggende øst for Norge i syv til ti dager. Kulde og mye oppholdsvær betyr at første halvdel av årets første måned blir en snøfattig opplevelse.

Les også: – Været på Finnmarksvidda stemmer ikke lenger

Fint vær nyttårsaften

Men inntil videre er det mildværet som får dominere, og på de mildeste stedene i Trøndelag kan temperaturen snike seg opp mot seg ti grader.

For de av oss som tenker å skyte opp en nyttårsrakett eller tre førstkommende torsdag, meldes det om ikke annet at vinden vil minke til en mild bris på nyttårsaften og at sikten vil være fri for tåkeskyer.

Les også:Slik sparer du enkelt flere tusen i vinter