Asylsøkere overrasket med spontan julegave

Asylsøkerne overrasket med hvite roser. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) Les mer Lukk

Asylsøkerne ved et akuttmottak i Hareid på Sunnmøre har overrasket de ansatte, frivillige og kommunens ordfører med hvite roser som takk for mottakelsen de har fått her i landet.

Asylsøkerne er innlosjert på Melshorn hotell i Hareid. Dette fungerer som et akuttmottak, noe som betyr at asylsøkerne ikke har rett til kontantutbetalinger. Men mange av beboerne har vært der mye lenger enn planlagt, fordi det er mangel på ordinære mottaksplasser. Utlendingsdirektoratet kom derfor med en overraskende beskjed lille julaften, skriver Sunnmørsposten.

– Vi fikk en epost fra UDI der det sto at de voksne skulle ha 500 kroner, mens de under 18 år fikk utbetalt 400 kroner. Jeg gikk i banken og tok ut penger slik at de hadde dem til jul, sier hotelleier og mottaksleder Linda Haddal Røssevoll.

Les også: En av syv mener Norge har tatt imot for få flyktninger

Asylsøkerne eier lite selv, men valgte likevel å bruke penger på andre.

– Da de fikk pengene gikk de rett på butikken og kom tilbake med hvite roser som de ville gi til oss som arbeider på hotellet. De delte også ut roser til folk fra lokalsamfunnet som var på mottaket for å donere klær, leker og andre julegaver, sier hun.

– Etter det ville de gå til rådhuset for å gi roser til ordføreren for å vise hvor takknemlige de var for mottakelsen de har fått, men han hadde gått hjem for dagen. Vi har derfor organisert det slik at han kommer på besøk i dag, sa Røssevoll torsdag ettermiddag.

Les også: En av to mener kommunen kan ta imot flere flyktninger