Våt helg i vest – og våtere vil det bli

ENDA MER REGN I VEST: Det har allerede kommet mye nedbør i Vestlands-fylkene denne helgen, men det stanser ikke der: Det skal bli enda våtere. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Lørdag og søndag er det høy vannstand på Vestlandet, og Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier der gradestokken kryper under 0.

I Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal er det natt til søndag risiko for høy vannstand, og Meteorologisk institutt, som har sendt ut OBS-varsel, anslår at det kan bli fra 45 til 60 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellen.

Høy vannstand, store nedbørsmengder og snøsmelting i fjellet har også ført til at det har gått ras eller er store vannmengder på veier i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Sjekk været der du er

E39 ved Skredestranda, på strekningen Nordfjordeid – Volda i Sogn og Fjordane, åpnet igjen for trafikk lørdag etter jordras fredag.

Vegtrafikksentralen og politiet advarer om glatte veier flere steder i landet, og Nordre Buskerud, Telemark og Sogn og Fjordane er blant politidistriktene som skriver på Twitter om biler som har sklidd av veien eller kollidert som følge av glatt føre.

Riksvei 13 over Vikafjellet ble lørdag kveld stengt på grunn av uvær.

Bakgrunn: Værgudene åpner adventshelgen med storm