Foreldre er fengslet, siktet for babyvold

Et foreldrepar er siktet for vold eller medvirkning til vold mot et spedbarn. Farens forsvarer Tore Angen sier begge benekter straffskyld. Foto: Ned Alley (NTB scanpix) Les mer Lukk

Et foreldrepar er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i én uke med full isolasjon, siktet for vold eller medvirkning til vold mot et lite spedbarn.

Det var helsepersonell som meldte ifra om skadene på barnet.

– Foreldrene ble pågrepet torsdag. Vi er i startfasen av etterforskningen, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han understreker at saken er svært alvorlig.

Etter det politiet kjenner til, står det etter forholdene bra til med barnet.

Filleristing

«Skadene på barnet kan forklares med at barnet har vært utsatt for ett eller flere tilfeller av filleristing ved at en person har holdt rundt barnet med begge hendene og har ristet barnet kraftig frem og tilbake», heter det i fengslingskjennelsen.

Barnet bor ifølge Adresseavisen sammen med en storfamilie, men retten mener at foreldrenes hovedansvar innebærer at de enten har utsatt babyen for vold eller har hatt kjennskap til at barnet ble utsatt for vold.

Retten påpeker samtidig at det så langt ikke finnes bevis for hvem som har utøvd volden, og at det er viktig at politiet gis tid i den innledende fasen til å etterforske saken.

På grunn av faren for bevisforspillelse mener retten at det er nødvendig med full isolasjon.

Nekter straffskyld

Foreldrene stiller seg uforstående til siktelsen og har tatt betenkningstid angående fengslingen.

– Begge benekter å ha gjort noe straffbart, opplyser farens forsvarer Tore Angen til NTB.

– Min klient har ingen formening om hvordan barnet har fått skadene, legger han til.