Fire pågrepet etter mistenkelig dødsfall i Vestvågøy

En mann i 40-årene ble fredag funnet død i Valberg i Lofoten. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig. Foto: Eric Fokke (NTB scanpix) Les mer Lukk

En mann i 40-årene ble fredag funnet død i Valberg i Lofoten. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig og har pågrepet fire polakker i saken.

– På grunn av omstendigheter rundt funnet etterforsker vi saken som et mistenkelig dødsfall, sier påtaleleder Steffen Ravnåsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Avdøde, som er en norsk statsborger i slutten av 40-årene, ble meldt savnet torsdag. Fredag formiddag ble han funnet død i nærheten av en bolig i Valberg hvor han hadde tilhold da han ble meldt savnet.

Siktede

Tre menn og en kvinne er siktet for grov kroppsskade med døden til følge i forbindelse med saken. En av dem er i slutten av 20-årene, mens de tre andre er i 30-årene, opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Den avdøde og de siktede skal ha vært bekjente.

Politiet hadde ved 19-tiden fredag ikke tatt stilling til hvorvidt de skulle fremstilles for varetektsfengsling.

– De siktede sitter i avhør nå, og vi vil avvente den beslutningen til de har avgitt forklaring, sier politiadvokaten.

Bekymringsmelding

Dahl opplyser at politiet mottok en bekymringsmelding torsdag fra en person som da ikke hadde hatt kontakt med avdøde siden tirsdag denne uken.

– På bakgrunn av meldingen igangsatte vi undersøkelser, og avdøde ble funnet i dag, sier Dahl.

Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke gå i detalj om omstendighetene rundt dødsfallet.

– Etterforskningen er nylig innledet, og vi kan ikke gå ut med flere detaljer på dette tidspunktet, sier politiadvokaten.

Mandag vil avdøde bli sendt til obduksjon, og politiet vil vente til den foreløpige obduksjonsrapporten er klar før de gir flere opplysninger rundt dødsfallet.

Påtaleleder Ravnåsen opplyser at det foreløpig ikke er hentet inn ekstern hjelp i etterforskningen, og at det er Midtre Hålogaland politidistrikt ved Vest-Lofoten lensmannskontor som etterforsker saken.