Regn og storm i vente på Vestlandet

Meteorologene har sendt ut et OBS- varsel for de kommende dagene for flere fylker. Les mer Lukk

Mens oktober ble en rekordtørr måned, ser det ut til at november blir hakket våtere. Torsdag og fredag blir det storm og nedbør på Vestlandet, og Meteorologisk institutt advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Meteorologene har sendt ut et OBS- varsel for de kommende dagene for flere fylker. Fra torsdag ettermiddag til fredag kveld er det ventet lokalt mye nedbør i Hordaland, med så mye som mellom 120 og 150 millimeter på 36 timer.

– Det snør i fjellene i de områdene som vil få mye nedbør og temperaturstigning. Det blir antakelig en del overvann og en del vind som vil føre til kuling og storm i fjellområdene i Sør-Norge. Det kan gi vanskelige kjøreforhold, sier vakthavende meteorolog i Bergen, Steinar Skare, til NTB.

Les også: Glatt føre ga rekordmye å gjøre for Legevakten i Oslo

Full storm

I Sogn og Fjordane er det ventet lokalt mye nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld. Trolig vil det komme mellom 140 og 170 millimeter regn i perioden.

Møre og Romsdal får kraftig vind torsdag ettermiddag, som vil øke til sørvest liten storm utsatte steder, med periodevis full storm med 25 meter per sekund på kysten. Det er også ventet lokalt kraftig nedbør fra torsdag ettermiddag til fredag kveld.

Mest nedbør blir det på Sunnmøre, melder Yr. Det er ventet 70-120 millimeter nedbør i området.

Les også: Feil dekk nå? Det kan virkelig straffe seg!

Sjekk været der du er

Høy vannstand i Finnmark

Trøndelag får liten storm på kysten og utsatte steder torsdag. Torsdag kveld blir det også en kortvarig full storm på kysten. Det er også risiko for høy vannstand.

Nord i Nordland er det meldt vestlig storm natt til fredag. Vinden vil avta fredag morgen, opplyser MET på Twitter.

Det er også ventet ekstremt høy vannstand i Troms og Finnmark fredag, særlig på strekningen Harstad til Grense-Jakobselv. Det er ventet å komme 50-60 centimeter over nivået i tidevannstabellen, og MET overvåker situasjonen.

Les også: Kraftig snøvær ga trafikkaos i Danmark, Sverige og Finland