Flere enn på lenge synes Solberg gjør en god jobb

Statsminister Erna Solberg.
Drøyt to år ut i sin statsministergjerning, går Erna Solberg fram på en ny måling. 42 prosent synes hun gjør en god jobb, flere enn på over et år.

Ikke siden september i fjor har flere svart «god» når Ipsos på vegne av Dagbladet spør om statsministeren gjør en god, middels eller dårlig jobb. Mens 42 prosent valgte det første alternativet, landet 45 prosent på middels, mens 9 prosent synes Høyre-lederen gjør en dårlig jobb. 4 prosent svarte «vet ikke».

– Det er veldig hyggelig å få slike tilbakemeldinger i en vanskelig tid, sier Solberg. Målingen er tatt opp mens regjeringen fortsatt forhandlet med støttepartiene om statsbudsjettet, og terroren i Paris preget nyhetene. Nylig falt partiet hennes 3,3 prosentpoeng til 20 prosent på Ipsos' novembermåling for Dagbladet.

– Målinger viser jo at den borgerlige siden står sterkere nå enn før. Det er det viktigste for oss, ikke enkeltmålinger for partiet Høyre, sier Solberg, som mener det vil gå litt opp og ned.

Selv om 42 prosent «god» er det beste skussmålet hun har fått siden september i fjor, er det også lavere enn hele det første året i regjering. Samtidig ligger hun jevnt over høyere enn hennes forgjenger Jens Stoltenberg gjorde på samme tidspunkt i sine statsministerperioder, med unntak av tiden etter 22. juli 2011, ifølge Ipsos.