Såpeglatt i morgenrushet på Østlandet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Skolebussvelt ved Tønsberg
Svært glatte veier skapte fullstendig kaos på veiene på Østlandet tirsdag morgen. Biler skled av kjørebanen, vogntog sperret E6 i Skedsmo, og en skolebuss veltet i Vestfold. Politiet ba folk om å la bilen stå.
Kø på E6 ved Gjelleråsen tirsdag mot Gardermoen. Bilene står stille på det glatte føret. Les mer Lukk

Det var svært glatte veier flere steder på Østlandet tirsdag morgen. Flere av politidistriktene på Østlandet og så langt sør og vest som Telemark, meldte om glatt føre og ba folk kjøre forsiktig tirsdag.

– La bilen stå og ta toget i dag, oppfordret operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt, melder NRK.

Kongsvingerbanen ble stengt mellom Lillestrøm og Fetsund, ifølge NRK. NSB måtte jobbe med å skaffe alternativ transport, men mange busser på Romerike var innstilt på grunn av det glatte føret.

Ifølge Ruter var rundt 30 bussruter merket med «midlertidig stans».

– Det er farlig å kjøre, sa kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Brun.

E6 stengt

Over store deler av Østlandet var det så glatt at det var vanskelig å holde seg på beina. Ved Oslo legevakt kan de fortelle at det har vært fullt hele dagen.

Grete Kvåli Frelund, sekretær ved Oslo skadelegevakt, forteller til VG at korridorene er fulle av mennesker, og at mange ansatte er sene, nettopp på grunn av det glatte føret.

Ikke lett å holde seg på beina når veien er bare is. Her på Ekeberg i Oslo. Les mer Lukk

Utfordrende har det også vært å holde kjøretøyene på veien. Det har vært flere utforkjøringer og kollisjoner rundt om i de glatte politidistriktene, men det er foreløpig ikke meldt om alvorlige ulykker.

I Vestfold veltet en skolebuss med 29 barn tirsdag morgen i Revetal utenfor Tønsberg. Sju personer ble sendt til lege for sjekk og to til sykehus, men ingen er alvorlig skadd.

De øvrige barna som befant seg på bussen, ble plassert i en ny buss, og politiet bekrefter at alle kommer seg til skolen tirsdag.

Se dette trikset: Få isfri rute på få sekunder

Bil i vannet

Ved Berger på Romerike ble E6 stengt like etter klokken 5 fordi et vogntog sperret veien. Veien ble åpnet i begge retninger fire timer senere.

Politiet i Asker og Bærum kunne fortelle at folk enkelte steder satte fra seg bilene og gikk. I Akershus skled en personbil av veien og havnet i sjøen, innerst i Sandviksbukta. Føreren var alene og kom seg uskadd ut av bilen før den havnet i sjøen.

Like før klokken 10 kjørte et vogntog inn i et hus ved Skedsmokorset.

En melkebil kjørte av veien og skled inn i et bygg tilhørende Åskollen skole i Drammen. Melkebilen sperret nedkjøringen til skolen, men ingen personer ble skadd, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.