Storbrannen i Bergen er under kontroll

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brann i bygning i Bergen sentrum
Brannvesenet har fått kontroll på storbrannen i Bergen sentrum. 26 personer er evakuert og fire kjørt til legevakt.

– Storbrannen er under kontroll, men det vil foregå etterslukking hele dagen, opplyser 110-sentralen i Hordaland like før klokken 10.

Nødetatene fikk melding om brannen i Rummelhoffsmauet i Vaskerelven 32 midt i Bergen sentrum like etter klokken 7. Snaue tre timer senere hadde brannvesenet endelig kontroll over situasjonen. Brannen hadde da spredt seg til tre bygninger. 26 personer var evakuert og fire av dem var kjørt til legevakten for kontroll.

– Vi har evakuert fire personer. Jeg vil kalle dette en storbrann. Vi har sendt alt tilgjengelig personell fra fire stasjoner, fortalte vaktkommandør Rune Wigum i Bergen brannvesen til Bergens Tidende lørdag morgen.

Innesperret

Det er både boliger og næringsvirksomhet i den trange bebyggelsen der det brant i til sammen tre bygninger. Det var en av dem som ble kjørt til legevakt, som varslet brannvesenet og fortalte at de var innestengt på grunn av varme og røyk.

Til sammen tre personer ble evakuert fra loftsetasjen i den ene bygningen. Ytterligere en person ble evakuert fra andre etasje i samme hus, skriver Bergensavisen.

Det er ikke kjent hvordan brannen startet, men etter en stund var det klart at brannen hadde spredd seg.

– Det brenner i tre hus, og det er fire personer som er reddet ut av brannvesenet, fortalte vakthavende sjef Kjell Ove Christophersen i Bergen brannvesen til Bergensavisen.

Smalt smau

Avisen skriver at bygningene som sto i brann ligger inne i et så smalt smau at brannvesenet var nødt til å tappe luft ut av dekkene på en lift for å komme til.

Ved siden av de fire som er evakuert, er ytterligere to personer registrert på adressen, men disse er ifølge politiet bortreist.

– Det er dramatisk, det er helt klart. Brannen var kommet ganske langt da den ble meldt inn. Flammene sto ut av vinduene da politiet kom, sier politiets innsatsleder Ronny Øvrebotten.

Olav Kyrres gate ble sperret, noe som fikk betydning for kollektivtrafikken. En rekke forretninger må holdes stengt inntil videre.

Saken er oppdatert