Mann tatt inn til avhør etter skyting i Oslo

Politiet mottok rett før klokken 20 meldinger om flere smell på Tøyen i Oslo. Politiet har funnet hylser på stedet. Les mer Lukk

Politiet i Oslo har tatt en 25 år gammel mann inn til avhør etter at det ble løsnet skudd mellom Tøyen skole og Tøyen T-banestasjon. Ingen er funnet skadd.

– Han avhøres i kveld, og det kommer til å bli ransaket hjemme hos ham. Hans rolle er uavklart, men det kan hende han blir pågrepet hvis det i avhøret viser seg at han har vært såpass involvert i hendelsen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB fredag kveld.

Politiet mottok rett før klokken 20 meldinger om flere smell som hørtes ut som skudd. Ifølge vitner kjørte en hvit sedan fra stedet rett etter skuddene.

25-åringen eier den hvite bilen, som politiet ennå ikke har funnet. Politiet fant imidlertid fram til mannen på bakgrunn av kjennemerket på bilen, opplyser Gulbrandsen.

– Vi tror han sitter på opplysninger om hvem som har vært i bilen eller disponert den, sier han.

Vitner har fortalt at de hørte mellom to og fem skudd.

– På åstedet har vi funnet tomhylser som nærmest bekrefter at det er avfyrt noen skudd. Vi vet ikke hva det er skutt mot og har heller ikke funnet noe treffpunkt, sier Gulbrandsen.

Politiet var fredag kveld ferdig med åstedsundersøkelser og rundspørringer i området på Tøyen. Det er ikke funnet noen skadde personer i forbindelse med skytingen.