Seilfly-pilot hoppet fra flyet

Den polske seilflypiloten som ble funnet omkommet mandag ettermiddag, hadde gjort et nødutsprang med fallskjerm, opplyser politiet. Les mer Lukk

Seilflypiloten som døde i ulykken på Dovrefjell før helgen, hadde gjord et nødutsprang med fallskjerm, opplyser politiet.

Den 36 år gamle mannen ble meldt savnet torsdag forrige uke. Mandag ble han funnet omkommet ikke langt fra seilflyet på 1.700 meters høyde like nord for Dombås. Funnstedet er like ved fjellet Hatten, innenfor Dovrefjell og Sunndalsøra nasjonalpark.

– Vi kan bekrefte at flygeren hadde utført et nødutsprang med fallskjerm, men vi vet ikke hvorfor eller noe om omstendighetene rundt dette. Det ønsker vi heller ikke å spekulere på, og vi avventer Havarikommisjonens analyser og rapport rundt ulykken, sier Jørn Morten Sletta ved Dovre og Lesja lensmannskontor til Adresseavisen.

Årsaken til at det tok flere dager å finne mannen, var lavt skydekke og snø på bakken, opplyser Sletta.

Piloten sendte ut en nødmelding via radio torsdag kveld, men rakk ikke å si noe om hva nødssituasjonen gikk ut på. Et annet seilfly og et mikrofly i nærheten fanget opp nødropet, og det ble satt i gang en leteaksjon.

36-åringen deltok på NTNUs flystevne da ulykken skjedde. Han beskrives som en erfaren pilot.

Statens havarikommisjon for transport har vært på ulykkesstedet og hentet ned seilflyvraket. Havarikommisjonens inspektører mener det er gode sjanser for at de vil finne en forklaring på ulykken, skriver avisen Vigga