Melhus-drapssiktet fengslet i fire uker

En 27 år gammel mann er siktet for å ha drept kona si i dette huset på Melhus i Sør-Trøndelag mandag kveld. Onsdag vil politiet foreta en rundspørring i nabolaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

27-åringen som er siktet for drapet på sin ektefelle Nilofer Naseri i Melhus mandag kveld, er varetektsfengslet i fire uker.

Sør-Trøndelag tingrett bestemte onsdag at den afghanske 27-åringen må sitte de to første ukene i isolasjon, opplyser politiadvokat Konnelia Lykke i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Bortsett fra slutningen er innholdet i fengslingskjennelsen unntatt fra offentligheten. Den drapssiktede mannen vil være underlagt brev- og besøkskontroll i alle de fire ukene.

Fare for bevisforspillelse

Kjennelsen er helt i tråd med hva politiet bad om, og også hva det den siktede mannen belaget seg på.

– Vi ber om fire uker med brev- og besøksforbud grunnet faren for bevisforspillelse, opplyste konstituert påtaleleder Per Morten Brobakke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ifølge Brobakke skulle den foreløpige obduksjonsrapporten være klar i løpet av onsdagen. Samme dag foretok politiet en rundspørring i nabolaget og avhør av den avdødes familie.

Basketak

27-åringen hadde på forhånd samtykket til fengsling, men har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han erkjenner å ha vært hos avdøde og at det ble et slags basketak. Men han sier at han ikke hadde noen tanker om å skade eller drepe henne. Han synes dette er svært tragisk, sier drapssiktedes forsvarer Tore Angen til NTB.

Siktede har forklart at ektefellen var i live da han forlot huset mandag kveld, og han varslet broren hennes for å få ham til å ringe etter ambulanse.

27 år gamle Nilofer Naseri, som også var fra Afghanistan, ble funnet drept i en bolig i Melhus ved 21-tiden mandag. Hennes ektemann ble pågrepet under en halv time senere.

Kan bli utvist

Tidligere samme dag anmeldte hun ektemannen for trusler. Det samme gjorde hun i slutten av juni, men saken ble da henlagt på grunn av bevisets stilling, og ble overført til forliksrådet som en sivil sak. I slutten av august fikk Nilofer Naseri voldsalarm fordi hun følte seg truet, men den er aldri blitt utløst. Ifølge politiet skal hun ha ønsket å ta ut skilsmisse.

Den siktede fikk kun midlertidig oppholdstillatelse da han kom til Norge i 2011, og han risikerte derfor å miste denne dersom ektefellen tok ut skilsmisse.

– Vi etterforsker bredt, også med tanke på motiv. Men bakgrunnen for oppholdet hans i Norge er giftermålet, sier konstituert politimester Marit Fostervold til Adresseavisen.

Dersom den drapssiktede 27-åringen blir dømt for drap, er det Utlendingsdirektoratet (UDI) sin oppgave å vurdere om han skal utvises fra landet.

Giftet seg i 2009

Politiet opplyser at Nilofer Naseris far kom fra Kabul til Norge i 2000. To år senere fikk han innvilget familiegjenforening, og da kunne hans kone og deres sju barn komme til Norge. Naseri ankom i 2003.

I 2009 giftet de to seg i Afghanistan, og ektemannen kom til Norge i 2011. Han ble da innvilget midlertidig oppholdstillatelse, og har måttet søke om videre oppholdstillatelse annethvert år. Paret har et to år gammelt barn som nå er overlatt til barnevernet.