Unik dom mot jeger fra Trysil

Sør-Østerdal tingrett har fradømt en 39 år gammel mann fra Trysil retten til å drive jakt og fangst, samt retten til å bruke hund på jakt.

– Domfelte i denne saken har en historikk med hunder. Han ønsker å trene dem til å bli så skarpe at de også kan drepe ulv og større rovdyr, sier politiadvokat Inge Svae-Grotli i Økokrim til NRK.

Dette skal være den første rettskraftige dommen der en jeger mister denne retten. I flere videoklipp dokumenterer mannen selv den ulovlige jakten og filmer i stedet for å bruke geværet.

– Da ligner dette mer på en form for blodsport enn det ligner på jakt, kommenterer Svae-Grotli.

Politiet mener jegeren trente hundene på grevling for å gjøre de mer aggressive. Dommen slår fast at han ved flere anledninger brukte hundene sine til å drepe rødrev, noe som er ulovlig.

I dommen heter det også at jegeren lånte ut hundene til jaktkompiser som slapp dem løs på en katt de hadde fanget.

Også grevling ble brukt for å trene opp hundene til å bli mer aggressive, mener Økokrim, som fikk ansvar for å etterforske slike saker for to år siden.

I tillegg er mannen dømt til sju måneders ubetinget fengsel. De neste fem årene har han forbud mot å jakte og bruke hund til jakt.

Hans forsvarer, advokat Jørn Mejdell Jakobsen, sier at hans klient er uenig i dommen og mener seg uriktig dømt for ulovlig jakt.