Politiet stenger grenseovergang i søk etter 16-åring

Bilen som ble stjålet i Meråker i Nord-Trøndelag tirsdag, er lokalisert i Sverige, og ett kjørefelt på E14 ved grensa er stengt. Gutten (16) som stakk av med bilen, kan være bevæpnet. Les mer Lukk

Bilen som ble stjålet i Meråker i Nord-Trøndelag tirsdag, er lokalisert i Sverige, og ett kjørefelt på E14 ved grensa er stengt. Gutten (16) som stakk av med bilen, kan være bevæpnet.

Politiet jakter en stjålet, blå Audi med kjennemerke BR83435. Den ble stjålet fra Meråker i Nord-Trøndelag ved 12.30-tiden tirsdag.

Like før klokken 20 tirsdag kveld opplyser politiet at bilen er lokalisert i Sverige, og at de er i kontakt med svensk politi. De opplyser også at E14 i retning det svenske tettstedet Åre er sperret ved grensen.

– Vi har funnet bilen, men vi har ikke kontroll på personen, opplyser politiet til VG tirsdag kveld.

«Publikum bes utvise forsiktighet ved observasjon av bilen: Ta øyeblikkelig kontakt med politiet ved påtreff», skrev politiet på Twitter tidligere tirsdag.

Politiet hadde tidligere tirsdag stilt seg opp flere steder langs E6, bevæpnet og med skuddsikre vester.

Olsen sier til Aftenposten at politiet har grunn til å tro at 16-åringen er bevæpnet med hagle.

Operasjonslederen sier til NRK at de har vært i kontakt med 16-åringens familie. Han ønsker ikke å si noe om relasjonen mellom 16-åringen og bileieren.

Til TV 2 forteller Olsen at de får hjelp av politiet i Sør-Trøndelag og Nordland.

Artikkelen oppdateres.