Drapssiktet mann på Melhus vil godta fengsling

Krimteknikere jobber på stedet der en kvinne ble funnet drept i Melhus kommune mandag. Les mer Lukk

Mannen i 20-årene som er pågrepet etter at en kvinne ble funnet drept på Melhus mandag kveld, godtar varetektsfengsling.

– Min klient aksepterer fengsling, slik at politiet skal få ro til å etterforske saken. Det betyr ikke at han erkjenner straffskyld, sier den siktede mannens advokat, Tore Angen, til Adresseavisen.

Det var like før klokka 21 mandag kveld at politiet ble varslet om hendelsen på Melhus i Sør-Trøndelag.

– Vi fikk melding klokken 20.57 om at en kvinne var utsatt for dødelig vold. Da vi kom til stedet, ble hun funnet drept, sa assisterende stabssjef Torkjel Rendal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB mandag kveld.

Mistenkte hadde forlatt stedet i bil da politiet ankom.

– Klokka 21.19 pågrep politiet siktede i nærheten av Melhus sentrum, ikke langt fra åstedet, sier Rendal.

Etterforsker bredt

Den siktede mannen satt i avhør natt til tirsdag.

Rendal sier til Adresseavisen at politiet etterforsker bredt og blant annet vil undersøke om flere personer kan ha vært involvert.

– Vi utelukker ikke at det var medhjelpere. Vi antar at vi har riktig gjerningsperson, men vi må være helt sikre på hvor mange som var involvert, sier Rendal. Han ønsker ikke å si noe om et eventuelt drapsvåpen og sier det er for tidlig å si noe om motiv eller hva slags relasjon det var mellom siktede og drapsofferet.

Det er varslet en pressekonferanse på Sentrum politistasjon i Trondheim tirsdag formiddag. Der vil politiet gi mer informasjon om drapet.

Tar seg av ti personer

Krisestaben i Melhus kommune ble samlet etter drapet mandag kveld. Den ledes av ordfører Jorid Jagtøyen.

– Vi tar oss av ti personer. De får hjelp av et psykososialt kriseteam. Vi har også opprettet et nummer pårørende kan ringe til, forteller hun til Adresseavisen.

Med seg i krisestaben har hun blant andre rådmannen, kommuneoverlegen og lensmann Monica Brækken.

– Det er alvorlig og dypt tragisk. Det er en tragedie, men vi må jobbe for å følge opp familie og naboer. Politiet håndterer saken, og vi håndterer folkene.