Storm og høye bølger venter Troms og Finnmark

LAVTRYKK: Et lavtrykk over Island gir Nord-Norge mye vær tirsdag. Les mer Lukk

Tirsdag ventes full storm på kysten av Troms og Vest-Finnmark, og bølgene kan bli over 10 meter høye, advarer Meteorologisk institutt.

Værsituasjonen, som kan komme til å utvikle seg til ekstremvær, er nå under kontinuerlig overvåking, opplyser Meteorologisk institutt.

Det er et lavtrykk som mandag ligger over Island, som beveger seg raskt mot Spitsbergen og utvikler seg til et stormsenter,

– Dette fører tirsdag ettermiddag og kveld til storm i Troms og Finnmark, høye bølger inn mot land og høy vannstand, skriver instituttet i sitt varsel.

Sjekk været der du er

I Troms ventes sørvestlig full storm på kysten med vindkast på mellom 30 og 40 meter i sekundet sent tirsdag ettermiddag. Fra kvelden og utover natten kan bølgene bli 10-11 meter høye inn mot kysten.

I kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark ventes det at vinden øker til vestlig full storm på kysten tirsdag kveld. I en kortere periode kan vinden også øke til sterk storm, og bølgene kan komme opp i en høyde på mellom 11 og 12 meter i løpet av kvelden og natten.

Natt til onsdag ventes vinden å minke til vestlig sterk kuling i de aktuelle områdene.

I Troms, kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark, samt Øst-Finnmark er det mulighet for kraftig forhøyet vannstand på grunn av kombinasjonen høyt astronomisk tidevann, høye bølger og kraftig vind ved flo tidlig onsdag.