13 kan bli tiltalt for menneskehandel i Lime-saken

Flere Lime-butikker har det siste året vært under etterforskning av skattemyndigheter og politi. Her fra stengt Lime på Etterstadsletta. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet vil tiltale 13 personer som de mener har vært involvert i menneskehandel knyttet til dagligvarekjeden Lime.

Ifølge Aftenposten har etterforskningen blant annet avdekket at en onkel i Pakistan skal ha rekruttert arbeidere til Lime-kjeden, og at familien som sto bak kjeden, har overført store summer til ham.

– 13 personer er siktet for menneskehandel eller medvirkning til dette. Forslag om tiltale er nå sendt til øvre påtalemyndighet. Samtlige som er siktet for menneskehandel, har vært varetektsfengslet, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen til avisen.

Ifølge politiet er det et tosifret antall ofre fra Nepal og Pakistan i saken. Disse skal ha blitt tvunget til å jobbe for småpenger og til å ta opp lån på opptil 250.000 kroner.

Tidligere Lime-sjef Sajjad Hussain er utpekt som en av hovedmennene i saken. Foreldrene hans ble fengslet for heleri, men politiet mener nå at også disse har vært direkte involvert i menneskehandelen.

Av de 13 siktede, er åtte enten medlem av familien, eller tilknyttet som inngiftet, kjæreste eller svigerforeldre.