Tiltalt norskpakistaner tilstår trippeldrap i Pakistan

56-åringen som tilstår at han drepte niesens hemmelige ektemann i Pakistan i 2011, møter mandag i retten sammen med broren (67) og hans kone (53).

De er alle tiltalt for overlagt drap på tre personer i Pakistan. Trippeldrapet skjedde 17. mai 2013 i Gujrat øst i Pakistan. 24 år gamle Tanveer Abbas, hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider ble alle drept av flere skudd fra et etthåndsvåpen og et tohåndsvåpen.

Drapene på broren og faren skjedde i gjestehuset til 56 åringen som nå har tilstått. Tanveer Abbas ble drept i et hus tilhørende 67-åringens familie. Alle ble drept med flere skudd mot hode og kropp

Hemmelig giftermål

Ifølge tiltalen er det et hemmelig giftermål mellom Tanver Abbas og hans norske kusine som utløser drapene. De to familiene er knyttet til hverandre fra før gjennom andre giftermål.

Foreldrene lyktes ikke i å få datteren til å skille seg, og skal ifølge tiltalen ha gitt 56-åringen og en ukjent person bosatt i Pakistan i oppdrag å drepe svigersønnen, hans bror og hans far.

Bakgrunn: Tre norskpakistanere tiltalt for trippeldrap i Pakistan

Kidnappet og drept

Den ukjente pakistanske gjerningsmannen skal ha kidnappet Tanveer Abbas, mens 56-åringen neste dag inviterte broren og faren til sitt hjem for å hjelpe dem med å anmelde forsvinningen.

Alle de tre tiltalte har vært varetektsfengslet i over to år. Statsadvokat Guro Hansen Bull skal være aktor i saken som starter i Oslo tingrett mandag.

– Denne saken er omfattende og kompleks. Den har vært vanskelig å etterforske fordi handlingene har skjedd i Pakistan. Det gjør saken veldig annerledes enn om dette skulle ha skjedd i Norge, sier Guro Hansen Bull til NTB.

Tilstår

Fram til nå har 56-åringen nektet for å ha vært med på trippeldrapene. Men overfor Nettavisen gir hans forsvarer en helt ny versjon.

– Jeg kan bekrefte at min klient har tilstått å ha vært med og planlegge de tre drapene. Han var også til stede da de ble gjennomført, men forklarer at han ikke har løsnet noen skudd, sier forsvarer Øystein Storrvik til avisa

– Vanskelig sak

Brorens forsvarer er ordknapp om tiltalen.

– Dette er en meget alvorlig tiltale, og en veldig vanskelig sak. Min klient nekter enhver medvirkning til drap på noen som helst måte. Han har vært i Norge, spørsmålet er om han har medvirket til noe som helst. Dette er en tragisk sak for alle parter, sier advokat Abdeliah Saeme til NTB.