Politiet ber om Kripos-bistand etter brannen på Gjøvik

Identiteten til den ene av de to som omkom i en brann på Gjøvik natt til søndag, er fortsatt ukjent. Politiet ber Kripos om teknisk bistand.

– Vi ber om bistand fra Kripos for tekniske undersøkelser og vil foreta videre vitneavhør i dag. Dette er en prioritert sak. Personen som omkom på stedet skal til obduksjon før vi kan fastslå identiteten, opplyser politiadvokat Mari Lauritzen Hasle i Vestoppland politidistrikt til NTB mandag morgen.

Politiet regner med å få svar på obduksjonen i løpet av to-tre dager.

De vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen i det gamle trehuset i sentrum av Gjøvik.

23-åring døde av skader

En 23 år gammel mann fra Gjøvik ble reddet ut av den brennende bygningen, men døde av skadene like etter midnatt natt til mandag.

– I samråd med familien og sykehuset bekrefter vi at vedkommende døde like etter midnatt natt til mandag, sier Lauritzen Hasle.

Bygården som brant, er en gammel trebygning i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen midt Gjøvik sentrum. Brannen startet rundt midnatt natt til søndag, og bygningen ble raskt helt overtent.

Bakgrunn: Starter etter­forsk­ning av dødsbrann i Gjøvik

Evakuert

Alle som oppholdt seg i bygget, ble evakuert, og røykdykkere saumfor deretter bygningen på leting etter folk som ikke hadde klart å komme seg ut.

Halvannen time etter at brannen startet, jobbet røykdykkere fortsatt med gå gjennom den brannherjede bygningen. Det ble etter hvert klart at to personer ikke var gjort rede for, og like etter klokka to ble det bekreftet at to personer var funnet. En av de ble funnet omkommet, mens den andre hadde så alvorlige skader at han døde kort etter.