Gulbrandsen: – Helt jævlig

Solveig Gulbrandsen (i midten) jubler med lagvenninnene etter sitt ledermål i VM-kampen mot England. Det som skjedde etterpå var en fryktelig nedtur. Foto: Berit Roald (NTB scanpix) Les mer Lukk

Solveig Gulbrandsen var bokstavelig talt høyt oppe da hun ga Norge ledelsen med sitt annet hodemål i VM. Etter tapet mot England var hun like langt nede som resten av laget.

– Det føles bare helt jævlig, det er ikke noe annet å si om det. Vi styrte hele første omgang, og da vi scoret følte jeg at vi hadde kontroll. Så fikk vi to dødballmål mot oss, og da er det bare å dra hjem, sa hun.

– Vi satt og tenkte på det på rommet i dag, jeg og Ingrid Hjelmseth, at vi visste ikke om vi skulle pakke bagen og dra hjem eller om vi skulle videre til Vancouver. Dette er et veldig antiklimaks. Det er dritkjipt.

Hun roste England som gjorde det vanskeligere for Norge i annen omgang.

– De gjorde noen grep som stoppet det gode spillet vi fikk til i første omgang, blant annet tok de ut Lene (Mykjåland), sa hun.

Bakgrunn: Norge slått ut av VM

– Det er også sånn at når du har gode perioder så må du score for å bevare roen og slippe trøkket. Med en gang motstanderen får muligheten vil de få troen, og da er det vi som får trøkk mot oss.

Trine Rønning måtte ut ved pause, og hennes lederegenskaper kunne vært gode å ha da det kokte i annen omgang.

– I alle lag har man ledertyper, og Trine er en av dem. Vi har savnet det i en viss grad i dette mesterskapet. Det er et nykomponert lag i forhold til forrige EM. Det er mye nytt, men et veldig spennende lag.