Mer motgang for Godset

Simon Diedhiou var den store helten for FKH søndag. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix) Les mer Lukk

Strømsgodset trøbler videre i eliteserien etter 0-4 borte mot FK Haugesund søndag. David Nielsen får ikke orden på lagets forsvarsproblemer.

– Hva skal en si? Det er fire mål for mye. Vi gir bort sjanser og produserte for lite selv, selv om vi hadde mye ball. Feilprosenten er for høy. Og da blir du straffet. Det ble stygt, sukket SIF-keeper Espen Bugge Pettersen overfor CMore.

Simon Diedhiou terroriserte SIF-forsvaret. Senegaleseren, som fikk fireårskontrakt med FKH i mars, scoret to ganger. Martin Bjørnbak og Daniel Bamberg scoret også for vertene.

– Det er veldig tungt å tape 0-4. Det er ikke bra. Vi er ikke fornøyd med prestasjonen. Vi åpnet kampen bra og traff tverrligger (Nana) før vi igjen gjorde en feil på dødball, sa SIF-trener David Nielsen.

– Vi har problemer med at vi slipper inn for mange mål. Når du er trener i fotball, må du svare for resultatene, sa dansken videre.

Han ville ikke svare konkret på CMores spørsmål om han føler han har full tillit som trener i drammensklubben.

Uvirkelig for Grindhaug

SIF slipper inn over to mål per kamp denne sesongen. Hele 21 baklengsmål er det blitt på ti kamper, for øvrig likt med nabo Mjøndalen.

Haugesund på sin side fikk etterlengtet selvtillit etter en skral start på sesongen. Kun fem ganger hadde Jostein Grindhaugs lag scoret før søndagens storseier.

– Det var litt uvirkelig. Det var ingen 4-0-kamp. Sjansemessig var det ganske likt. Vi var effektive og fikk godt betalt, men det er godt å ta med seg, sa Grindhaug til CMore.

– Han er ok han, en bra spiller. Vi skal ikke ta av, for vi har knapt tatt poeng i år. Vi får vente til banken er full av poeng, da skal jeg komme med ros, sa Grindhaug om tomålsscorer Diedhiou.

Språkutfordringer

Spissen selv trives i norsk fotball.

– Jeg er veldig glad for å score to mål og tre poeng på hjemmebane. Denne seieren betyr mye for meg og laget, sa Diedhiou via tolk til CMore.

– Jeg klarer meg fint uten å kunne snakke norsk. Jeg kan litt engelsk og skal på flere kurs. Det er veldig mye hjelp å få av hyggelig folk i Haugesund. Det er ingen problemer med å gjøre seg forstått, sa senegaleseren videre.

Strømsgodset forsto nok aldri helt hva som traff dem søndag. Med seieren spratt Haugesund opp i tolv poeng, like mange som SIF.

To mål annullert

Bjørnbak ordnet 1-0 da han headet Bambergs utoverskrudde corner i mål etter 12 minutter. Diedhious første kom etter gjennomspill fra Bamberg, og senegaleseren kunne lure vekk SIF-forsvarer Marius Høibråten før han enkelt ordnet 2-0.

FKHs tredje mål kom da Diedhiou runde Bugge Pettersen etter 71 minutter. Høibråten forsøkte fortvilet å hindre scoring, men klarte ikke annet enn å få målet ut av stilling. Bamberg kom selv på scoringslisten da han skjøt fra 16 meter etter 89 minutter.

Begge lagene fikk hvert sitt mål annullert. Både Christian Gytkjær (FKH) og Thomas Sørum (SIF) ble vinket av for offside.