Norge på godkjent tredjeplass i Willingen

Anders Fannemel hadde det lengste hoppet i lørdagens lagkonkurranse i Willingen med 151,5 meter. Norge ble nummer tre bak Slovenia og Tyskland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Norge endte på en oppløftende tredjeplass i lagkonkurransen i hopp lørdag. Slovenia vant foran hjemmelaget Tyskland.

Jurij Tepes, Nejc Dezman Jernej Damjan og Peter Prevc hoppet på det slovenske laget som var 26,2 poeng foran det tyske laget med Markus Eisenbichler, Marinus Kraus, Richard Freitag og Severin Freund.

Norge med Tom Hilde, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Rune Velta endte 41,4 poeng bak Slovenia.

– Jeg vil så absolutt si at dette var godkjent hopping fra våre. Anders Fannemel begynner å hoppe på samme høye nivå som før jul. Anders Jacobsen tar hele tiden steg i riktig retning. Rune Velta hopper stødig og bra, men var uheldig med forholdene i sine hopp denne gangen. Tom Hilde hoppet over sitt nivå i det første hoppet og ikke så bra i det andre, sa landstrener Alexander Stöckl til NTB.

Hilde hadde 129,5 meter og 121 meter i sine hopp. Jacobsen åpnet med 137 meter og var best i gruppe to, men fikk tunge forhold i sitt finalehopp og landet på 133,5 meter.

Les også: Sykdom ødela for Njåtun

Les også: Garanterer at sprintuttaket ikke blir endret

Kjempehopp

Fannemel fikk til et kjempehopp og satte ikke nedslag før 151,5 meter. Det var bare halvmeteren bak bakkerekorden til Janne Ahonen og Jurij Tepes. Han hadde også et godt siste hopp med 140 meter.

– Hoppingen min ble bare bedre og bedre fredag, og jeg hadde et veldig godt førstehopp slik at det ble en morsom konkurranse, sa Fannemel til FIS.

– Det var godt for laget at vi er tilbake på seierspallen igjen og var med og kjempet om seieren, mente han.

– Det var tøff motstand fra både Slovenia og Tyskland, men vi viste at vi kan være med og kjempe om medaljer i lagkonkurransen i VM, sa Stöckl.

Les også: Sundby måtte bryte: – Jeg er bekymret

Uheldig

Norges ankermann, Rune Velta, var ikke heldig med forholdene i noen av sine hopp og klarte ikke å svare opp verken Freunds eller Prevcs hopping. Han hadde 131 og 129,5 meter.

Fredagens vinner Kamil Stoch ble for øvrig diskvalifisert på grunn for stor hoppdress slik at Polen var ute av konkurransen før det hele hadde begynt.

Søndag er det individuelt renn på programmet i storbakken i Willingen.

Les også: Northug tok NM-gull på 30 km