Hansen: – Fikk større tro jo mer jeg så Brann

Vegard Hansen kunne smile etter at opprykket var i boks. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix) Les mer Lukk

Vegard Hansen har ledet Mjøndalen fra 3. divisjon til eliteserien på ni år. Suksesstreneren skjønte at det var mulig å klatre over siste hinder etter å ha studert Brann.

Hansens mannskap sørget med sin 3-0-seier over Brann onsdag for å sørge for at bergensernes sesong endte med en marerittavslutning. Samtidig kunne han sette kronen på verket for et arbeid han selv startet på for ni år siden.

Men til tross for at 45-åringen akkurat hadde opplevd å leve laget sitt til eliteserien, var det en behersket utgave av Hansen som sto midt på banen og tok seg tid til journalistene. For han synes ikke det var helt uvirkelig med Mjøndalen i eliteserien.

– Jeg har vært med i fotballen lenge og opplevd mye. Dette er noe av det største, men uvirkelig vil jeg ikke si. Det er gøy og godt gjort, slo Hansen fast.

Bakgrunn: Kapidzic sendte Brann ned til 1. divisjon

Fra Kolbu/KK til Rosenborg

Den tidligere midtstopperen hadde en innholdsrik karriere med spill i blant annet Strømsgodset, Kongsvinger, Bristol City og Hønefoss før han i 2006 ble trener i Mjøndalen. Da lå laget i 3. divisjon og spilte i samme avdeling som Ihle, Kolbu/KK og Raufoss 2. Neste år heter motstanderne Rosenborg, Molde og Vålerenga. Mens supporterne takker for å ha ham som trener, mener han selv at han er heldig.

– Jeg er veldig interessert i fotball, lidenskapelig interessert egentlig. Jeg er heldig som har fått lov til å være med på det her. Vi har jobbet veldig mye, jeg har ikke noe særlig annet å gjøre, så det har vært fotball 12-16 timer i døgnet. Så sånn sett er jeg veldig glad for at det har lyktes. Vi har hatt en langsiktig plan, og har mye kompetanse i klubben. Kombinert med hardt arbeid så har det gjort at ting har gått raskere enn vi har trodd, sier Hansen til NTB om sin tid i klubben.

Les også: Statsministeren skuffet etter Brann-tap: – Det raknet

Brann imponerte ikke

I forrige runde klarte Mjøndalen akkurat å slå ut Bærum etter en utligning langt på overtid. Selv om Brann burde vært et par hakk vanskeligere, hadde han hele tiden tro på at Mjøndalen skulle komme seirende ut av dobbeltoppgjøret.

– Jo mer vi så Brann i forkant, jo mer trodde jeg at det var mulig å slå dem. Jeg synes ikke det jeg så var imponerende. I Bergen viste vi det, der var vi jevngode med dem. Og her i Mjøndalen var vi bedre enn Brann, sier Hansen.

– Vi er glade for at vi hadde rett, at det går an å få et fotballag til å funger med 14 millioner i budsjett, og at man da kan slå et lag som har 100 millioner mer. Det er godt fotballen er slik, legger han til.

Reaksjon: Drillo: – Ingen bombe at Brann rykker ned

Skal trene mer

Nå venter spill på øverste nivå. Der blir laget trolig levnet små sjanser til å berge plassen kommende sesong.

– Jeg har mistanke om at den divisjonen er litt tøffere enn den vi spilt i denne sesongen, så vi må forbedre oss. Vi skal trene litt mer, det hadde vi allerede bestemt. Så må vi være flinke i spillerlogistikk og signere de riktige spillerne. Så har vi de spillerne som har vært med i år, det er stammen vi skal satse på. En fantastisk gjeng som kombinerer hardt arbeid med kvalitet, avslutter treneren.