Skiforbundet ga Northug to bonusuker

Det er fortsatt uklart om Petter Northug skriver under en avtale med Norges Skiforbund eller ikke. En avklaring kommer trolig lørdag. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix) Les mer Lukk

Skiforbundets langrennssjef Åge Skinstad er svært forundret over vendingen i Petter Northug-saken.

Det drøyer trolig til langt utpå lørdag før det blir en avklaring.

Northug har frist til midnatt lørdag med å underskrive en representasjonsavtale med skiforbundet. Den vil gi ham rett til å starte i internasjonale renn (verdenscup og VM) for Norge.

– Det han har trent for

Dersom Northug-teamet sier nei, må han heller satse på langløp som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet.

– Jeg er 100 prosent sikker på Petters motivasjon i dette. Det er å gå verdenscup, Tour de Ski og VM i Falun. Det har han vært klar på og trent for, sier Skinstad til NTB.

Les også: Northugs konflikt med Nye Høyder kan havne i retten

Kom Coop i møte

– Jeg er forundret over at spørsmålet om sluttdato for avtalen kommer opp nå. Jeg har vært i bare ett forhandlingsmøte med Coop (Northugs store sponsorpartner) om dette. Det skjedde på Ullevaal stadion 17. september. Da ba Coop om å få endret sluttdato fra 30. april til 15. april. Det etterkom vi i skiforbundet.

– Det kan bli et hektisk døgn?

– Ja, det blir det for meg. Jeg bor i et gammelt hus på Toten, og her har det begynt å snø. Derfor gjelder det å få ordnet de gamle vinduene, sier Skinstad.

Northug og hans samarbeidspartnere ønsker å fristilles fra NSF-avtalen rett etter sesongslutt (medio mars). Da vil han kunne promotere egne avtale og produkter tidligere.

Se video: Northug tror promilledommen vil påvirke VM-sesongen