Bjørndalen: – Jeg merker knapt alderen

MERKER IKKE ALDEREN: Ole Einar Bjørndalen er sulten på flere seirer i skiskyttersporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Tidenes vinterolympier jakter stadig nye metoder for å bli bedre og sterkere. At han har passert 40 år, virker ikke å hemme Ole Einar Bjørndalen i det hele tatt.

Med fem uker igjen til verdenscupåpningen er skiskytterkongen i rute. Riktig nok er han noe bak sitt normale skjema, fordi VM i Kontiolahti kommer sent i sesongen, men sesongoppkjøringen så langt har gått omtrent etter planen.

Onsdag var Bjørndalen på Oslo-visitt etter tre ukers høydeopphold i Mellom-Europa. Men snart går turen til et snødekt sted. For 40-åringen blir aldri lei av å drive med sporten han elsker.

– Det som motiverer meg er å toppe formen til mesterskap, jobbe med detaljer og bli litt bedre hele veien. Jeg har lyst til å utfordre høydetrening enda litt mer. Jeg har noen uprøvde ting som jeg har lyst til å gjøre de siste to årene, forteller Bjørndalen til NTB.

Les også: Bjørndalen med revolusjonerende stav

Tåler like mye

I utgangspunktet var det stopp etter Sotsji-OL. Så valgte han å fortsette mot VM på hjemmebane i Holmenkollen i 2016. Mannen med 52 mesterskapsmedaljer og 94 verdenscupseirer (én i langrenn) ser ut som han kan holde på enda lengre.

– Jeg gjør akkurat det samme som i alle år og tåler like mye trening, særlig i høyden. Der holder jeg tidene jeg har gjort før. Det er ikke store endringer når det kommer til hvile heller. Du må bare være klar over at du trenger hvile og ta det som en seriøs oppgave.

– Er du i like god form som på ditt beste?

– Det får vi se til vinteren. De siste ukene har det fungert bra, men toppformen er der ikke ennå. Jeg får bare holde stø kurs, holde meg frisk og trene ordentlig godt. Det er bare en måned igjen til sesongstart, sier Bjørndalen.

For ordens skyld: Skiskytterne starter sesongen på Sjusjøen i midten av november. Første verdenscuprenn går i Östersund i starten av desember.

Les også: Bjørndalen mener Norge har råd til OL

100?

Som vanlig har Bjørndalen kjørt et noe annet opplegg enn resten av landslaget. De siste tre ukene har han ligget høyere i terrenget. Det vil han også gjøre i forkant av VM i mars.

Ellers kommer han til å gå det meste av renn i verdenscupen.

– Jeg har hatt fellessamlinger med landslaget i hele år, men oktobersamlingen kjørte jeg alene. Inn mot mesterskapet vil jeg også kjøre alene. Toppformen skal komme i VM, sier han.

– Motiveres du ekstra av muligheten til å runde 100 verdenscupseirer?

– Det får vi telle opp når de to årene har gått og se om jeg er i nærheten. Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg skal gjøre gode løp, og om jeg har dagen, kan jeg vinne flere renn. Men både ski, form og alt må stemme.